Ген. Атанасов: Прокуратурата си затваря очите за престъпленията на Борисов

11 юни 2013 в 16:24 2359 3

Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата умишлено си затваря очите за престъпленията на Бойко Борисов.

Това заяви пред БГНЕС ген. Атанас Атанасов, бивш шеф на Национална служба сигурност (НСС).

Той смята, че заради записите от Банкя Борисов би трябвало да бъде обвинен за търговия с влияние и влияние върху съдебната власт. 

„От записа става ясно, че те са се събрали, за да обсъдят как да извадят Мирослав Найденов от наказателно преследване. Това е опит за влияние върху съдебната власт“, коментира Атанасов. Той не разбира как е възможно прокуратурата да не вижда нищо незаконно в това. Според него записът е поръчан не от Цветанов, а лично от Борисов. Той смята, че това би трябвало да се докаже в хода на разследването. Атанасов смята, че Цветан Цветанов не би си позволил да направи каквото и да било без знанието на бившия министър-председател. 

Според него от изказването на прокуратурата днес ставало ясно, че работата на прокуратурата е тенденциозна, а главният прокурор си затваря очите за нередностите в записа.

Атанас Атанасов смята също, че и по случая с Авиоотряд 28 е налице доказано престъпление на Борисов и няма защо да се правят толкова задълбочени проверки. „Има правила по които се използват военните самолети и те са нарушени“, казва още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!