Дянков се извини на Костов

Александра Маркарян 08 февруари 2013 в 12:57 5675 2

Иван Костов, Снимка: БГНЕС
Иван Костов, Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Симеон Дянков бе принуден се извини от парламентарната трибуна на тъмносиния лидер Иван Костов по време на днешния парламентарен контрол.

Извинението дойде след въпрос от Костов, провокиран от интервю на Дянков от 14 януари 2013 г. В него вицепремиерът свързал името на Костов, който бе финансов министър (от 1990 г.), преди да стане премиер през 1997 г., със създадени предпоставки за източване на ДДС.

"Какви мерки ще предприемете и как ще неутрализирате създадените от мен предпоставки за кражби?", попита Костов и допълни: "Казвам го с голяма доза сарказъм, надявам се да оцените това".

"Оценявам какво е направило Вашето правителство за България. Преди Вас комунистите, в момента вече социалисти, доведоха два пъти държавата до фалит. Ако не беше Вашето правителство, вероятно щяхме да сме в много по-лошо състояние", заяви Дянков.

Костов не му остана длъжен, отново зададе въпроса си как Дянков ще противодейства на останалите неясни предпоставки и директно заяви, че подобни обвинения не правят чест на вицепремиера.

Тогава Дянков се почувства длъжен да обясни - в интервюто ставало дума не за предпоставки за финансови престъпления, създадени от Костов, а за факта, че в края на мандата си като финансов министър също е имал намерение да въведе дистанционна връзка на търговските обекти със системата на НАП и така да пресече именно измамите, но това не се е случило. "Вероятно не ви е стигнало времето. Извинявам се, ако съм бил разбран неправилно", каза Дянков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews