Quantcast

Човек на Доган става зам.-министър на инвестиционното проектиране

Последна промяна на 17 септември 2013 в 17:24 3475 26

Джейхан Ибрамов до почетния председател на ДПС Ахмед Доган
Джейхан Ибрамов до почетния председател на ДПС Ахмед Доган

Джейхан Ибрямов, бивш председател на младежкото ДПС и политически съветник в кабинета на Ахмед Доган, бе назначен днес за зам.-министър на инвестиционното проектиране от премиера Пламен Орешарски. Ибрямов е и съпруг на секретарката на Доган Биршен Ибрямова.

От биографията му, разпространена от правителствената пресслужба, личи, че Ибрямов има дълга партийна кариера в структурите на ДПС. Той е председателствал младежкото ДПС от ноември 2009 до ноември 2012 г. По-рано в продължение на 2 години е бил изпълнителен директор на сдружение „Толерантност“, което е регистрирано на адреса на централата на партията в София на бул. „Александър Стамболийски“.

Преди това от 2003 до 2007 той е бил проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция“ - също регистрирана на адреса на ДПС. В периода август 2003 г. – октомври 2003 г. е бил главен специалист в Дирекция „Спорт и здраве“ в Министерството на младежта и спорта.

Ибрямов е завършил политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Преди това придобива магистърска степен в Национална спорта академия „Васил Левски“ в София , а бакалавърската си степен по кинезитерапия - в Техническия университет „Ангел Кънчев“ в Русе. Владее турски и английски, пише още в прессъобщението на правителството. Не е известно доколко ще са му от полза спортните и политически компетенции в управлението на Строителния контрол (ДНСК) или Агенцията по кадастъра.

Министерството на инвестиционното проектиране бе „иновация“, въведена от премиера Пламен Орешарски чрез отделяне на част от дирекциите на Министерството на регионалното развитие (Строителният контрол и Агенцията по кадастъра). От самото обявяване на номинациите на Орешарски за министри пролича, че ДПС има водеща роля в концепцията за министерството. За министър Орешарски бе номинирал архитект Калин Тихолов - мастит проектант на хотели и устройствени планове по Черноморието и бивш водач на листата на ДПС в Несебър на местните избори през 2007 г. Тихолов има дейно участие в множество скандали с презастрояване и незаконно строителство по Черноморието, последният от които „Дюнигейт“ - опитът за застрояване на пясъчни дюни в Несебър тази година. След медийни публикации по темата Тихолов премиерът бързо го оттегли и на негово място назначи колегата на Тихолов Иван Данов, който дели с него общ кабинет в архитектурния университет в София.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2013 в 22:09

Сега вече ще я доквакат.Основната им задача ще е чрез трето лице да гушват голямото проектиране Преди това ще "помагат " на тези, които не се скъпят да дават рушвети да получават терени за строителство.
Все парашутисти управляват МРРБ-то.Откакто имаме много участници в строителството,незаконното строителство и това в отклонение от одобрените проекти расте главоломно.
Проектант -конструктор съм с 40 г. трудов стаж.На мен надзорник не ми трябва.Не ми трябва и ДНСК. Проектантите трябва да следят изпълнението на строителството,защото познават най добре проекта.Надзорникът само пита"по проект ли е изпълнено"Има много невежи между тях.Надзорницеи станаха връзкари,които са били администратори по общините.Не са изчертали един проект ,не са построили един строеж.Живеят на 100км. от обекта и наблюдават с бинокъл от там.Сигналите за отклонение в строителството се подават първо в общината ,те от своя страна в срок от три дни -в РДНСК.За три часа се налива плоча зоо кв.м.Връщане назад?- няма лесна опция за излят бетон.
Щом може един обект със заповед за спиране на всички СМР,с ІІетап от обекта -без строително разрешение и без одобрен техн.проект в част конструкции/само с идеен-кофр.схеми/,без заверка на контролираните нива,без акт 14,без екзекутив/за съществени недопустими изменения/-да се построи и да се попълни в кадастъра.!!За каква наредба говорим.Натрупаме незаконно и като минат няколко години-получават амнистия.Това се случва периодично.Кой контролира ситуацията.Незаконното строителство се създава от общините, от строителния им отдел.
Няма преборване.

28.09 2013 в 21:36

Първо:Нищо не знаете за емиграцията.
Второ:Душичките на които се гневите искат да хляб,топло и светло за да работят.Много ли е.Вие сте толкова префинена и сигурно сте на фотосинтеза/но тя май на тъмно не става/
Трето:Със сигурност по един гроб всеки от нас ще остави.По добре тук, отколкото в чужбина.Аз лично държа от тук да тръгна за отвъдното.
Четвърто:Работиш ли нещо,Ради?...питам защото много време отделяш за гнева си.
Пето:Напиши как ти се бориш за Велика България.

18.09 2013 в 20:24

Благодаря ти РАЗКОНСПИРАТОР.

18.09 2013 в 14:21

Предварително и дебело подчертавам,че не подкрепям ГЕРБ.Ще се намери ли някой,който да представи този фундаментален труд на ПГ на ГЕРБ и някой от нея да го изчете ,когато има директно предаване на заседание от парламента ,за да го чуе и дай Боже осъзнае, целият Български народ.Тези безродници и престъпници трябва да бъдат изгонени ЗАВИНАГИ от политическата сцена.

18.09 2013 в 08:29

Няма да се учудя , ако назначат някъде Али Реза или Ферхунде :D

17.09 2013 в 23:48

Не министерство а правителство. И на въпроса Кой? - Той!

17.09 2013 в 22:22

Ради, не си сама. Но бягството не е решение на проблема. Ние сме тук, за да отстояваме ако не нашето утре, то това на децата ни. Начертах си една линия, която няма да отстъпя, няма да бягам. За добро или лошо ние сме българи, нашата страна е България, тук са корените ни, тук са гробовете на дедите ни, тук тежим на мястото си. Целта на безродниците е да ни обезверят и прогонят, за да останат само овцете, които лесно се манипулират и управляват. Аз не искам да ме управляват, а да ме представляват. Настанало е време разделно!

17.09 2013 в 22:16

Браво, човече, ти си велик!!! :)

17.09 2013 в 21:39

Браво! Образован човек, нищо не може да се каже! Точно по специалността!Сега започват схемите за финансирането, както само те си знаят! Ало, Сидеров, къде си, бе, нещастник? Внимавай да не си изкълчиш пръста докато гласуваш в подкрепа на правителството!

17.09 2013 в 21:09

Извинявай Ради, какво искаш да кажеш?