Новият зам.-министър на ДПС живее в апартамент за 230 000 лв.

OFFNews 17 септември 2013 в 19:50 20244 23

Джейхан Ибрямов и съпругата му Биршен Яхова
Джейхан Ибрямов и съпругата му Биршен Яхова

Новият заместник-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов и съпругата му Биршен Яхова (личната секретарка на Ахмед Доган) са купили нов апартамент от 188 кв.м. в София през 2009 г. Това показва справка за сделките с недвижимости на Ибрямов в Имотния регистър.

Апартаментът е на стойност 230 хиляди лева, сочи справка от Службата по вписванията в София, публикувана на фейсбук-профила на сайта „Биволъ“.

Ибрямов, който има дълга партийна кариера в ДПС (като лидер на младежката структура на партията и политически съветник в кабинета на Доган), преди няколко години е работил в две от фондациите на партията.

В продължение на 2 години е бил изпълнителен директор на сдружение „Толерантност“, а между 2003 и 2007 г. е бил проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция“. И двете организации са регистрирани на адреса на централата на ДПС в София.

С какви средства е платен скъпият апартамент – дали с кредит или със заплати, спестени от фондациите и партийния пост, засега не е известно. Все още в Сметната палата не е подадена имотната декларация на новия зам.-министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews