БСП се оплака: Ако боледуваме, няма живот за този парламент

Нели Чолашка 04 октомври 2013 в 11:45 2344 20

Янаки Стоилов в парламента.
Янаки Стоилов в парламента.

Все още няма парламентарна криза, но по този начин Народното събрание не може да издържи дълго. Ние смятаме то да работи ритмично, ако тази ритмична работа не се осигури, тогава няма и основание да се търси продължаването на неговия живот. Това призна Янаки Стоилов от БСП след заседание на групата в парламента заради поредното провалено заседание днес поради липса на кворум.

В тази група не трябва да има боледуващи, хора, които поемат обичайните ангажименти за работа в избирателните райони, за международни контакти и други подобни, оплака се той.

На въпрос колко дълго ще издържат така този парламент, Стоилов ядосано попита: "Искате да ви отговоря в седмици, в дни или в минути".

За промени в правилника може да се помисли, но основните средства са политически и организационни, за да могат народните представители да заседават, така както изискват правилата, уточни той.

По-рано днес Мая Манолова от БСП обяви, че се обмислят "драконовски" мерки срещу депутатите от БСП, които отсъстват от заседанията на парламента без уважителни причини. 

Сред отсъстващите днес беше и лидерът на левицата Сергей Станишев. Дори когато идва на работа в парламента, той често закъснява. 

Вътрешна проверка на групата показала, че Станишев предварително е уведомил председателя на парламента Михаил Миков, че ще отсъства. Не стана ясно каква е уважителната му причина.

Останалите 6-ма липсващи депутати от БСП също имали уважителни причини.

Даваме си сметка, че нашата парламентарна група носи най-голяма отговорност за работата на парламента, каза още Янаки Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!