Константинов: Ако Европа погледне България, ще се погнуси

Елица Мартинова 04 октомври 2013 в 13:27 1473 2

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

„В момента европейските държави са втренчени в това, което се случва във Вашингтон. България някак си не им“, заяви в коментар по политическата обстановка у нас математикът проф. Михаил Константинов, цитиран от „Фокус“.

Според Константинов случващото се в Народното събрание е по-лошо от цирк и за това имат вина и управляващи, и опозиция. По думите му българският парламентаризъм се срутва и това поставя въпроса дали държавата ще успее да се стабилизира.

„Ако нещата продължат по този начин и народните представители не променят поведението си, очевидно отиваме към нови парламентарни избори“, категоричен е Константинов.

Той е убеден, че управляващите и опозицията се подиграват в еднаква степен с българските граждани. Според математика кабинетът задържа властта на инат, което не би могло да е адекватен начин за управление.

Константинов направи паралел между обстановката в България и случващото се в САЩ, където заради неразбирателство между политиците държавата остана без бюджет.

„Изводът е, че дори супер силата САЩ действа неадекватно, клати американската държава, клати света и може да има много сериозни последици за целия свят. Докато ние си клатим тук нашата малка лодчица, която може да потъне, преди да потъне големият американски кораб“, смята Михаил Константинов.

Той призова политиците да не забравят, че също са хора, които би трябвало да пазят достойнството си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови