БСП иска оставката и на общинския съвет във Варна

19 май 2013 в 14:17 1751 2

Пресконференция на Борислав Гуцанов.
Пресконференция на Борислав Гуцанов.

БСП-Варна поиска незабавно разпускане на общинския съвет в морския град. Това обяви на пресконференция днес председателят на Градския съвет на партията Борислав Гуцанов.

С постоянните смени на свои кметове в морската столица ГЕРБ доведоха града до тотален хаос, обяви Гуцанов.

Той напомни, че кметските рокади във Варна започнаха след като мнозинството на ГЕРБ в съвета избра през март за временно изпълняващ длъжността за градоначалник доц. Христо Бозов.

В края на април обаче пак мнозинството на ГЕРБ го свали и назначи на поста другия заместник-кмет арх. Димитър Николов. Бозов обжалва решението и преди дни съдът го върна обратно в кметския кабинет.

Още на следващия ден той издаде заповеди за уволнение на арх. Димитър Николов и на главния секретар на общината. После излезе в отпуск и упълномощи Богдан Караденчев да изпълнява функциите му.

Междувременно общинският съвет пък обжалва решението за връщането на Бозов и така се стигна до абсурдна ситуация, която хвърли Варна в тотален управленски хаос.

„Ако не беше трагично щеше да е комично. Ще се окаже, че за шест месеца Варна ще има пет кмета. Ние да не сме Долно нанагорнище? Няма подобно безумно управление. Считам, че единствената възможност да се излезе от тази ситуация, и това е решението на градското ръководство, са избори за нов общински съвет”, коментира  Гуцанов.

По думите му за три години и половина Варна от водещ град в държавата се  е превърнала в развалина.

"Какво още трябва да се случи? Колко правни абсурда и колко смени още трябват, за да стане ясно, че този общински съвет трябва да си отиде“, попита социалистът.

Той припомни още, че след масовите протести през март общинските съветници от БСП излязоха с декларация, с която настояха за разпускане на местния парламент, тъй като той вече е изчерпал възможностите да работи за града и за хората. 

Дългогодишният кмет на Варна Кирил Йорданова подаде оставка под натиска на протестите. Частични избори за кмет в морския град ще има на 30 юни.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!