Общинарите във Варна на нож с кмета - искат съдът да го махне

OFFNews 18 май 2013 в 18:07 3310 6

Христо Бозов Снимка: БГНЕС
Христо Бозов Снимка: БГНЕС

Общинският съвет във Варна обжалва пред Върховния административен съд решението на Варненския административен съд за връщанетона доц. Христо Бозов като кмет на града.

Варненският съд го върна като временно изпълняващ длъжността.

Жалбата бе внесена, след като току-що върнатият от съда Бозов започна с уволнения. Той отстрани арх. Димитър Николов, избран на мястото му от съветниците, и главния секретар на общината Михаил Куликов.

Временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Владимир Тонев обясни, че съветниците са поискали и правно тълкуване на решението от Варненския административен съд. Той вече е провел консултации с представителите на всички партии в ОБС по повод ситуацията, предстои и сесия в сряда.

Доц. Бозов каза, че от днес е в отпуск, тъй като има голяма вероятност да се кандидатира за кмет на морската столица. Той е възложил на заместник-кметът Богдан Караденчев да го замества и да изпрати оферта за изработване на бюлетините за местните избори до печатницата на БНБ.

Кметските избори във Варна ще се проведат на 30 юни - близо 4 месеца, след като Кирил Йорданов подаде оставка. Тя бе в резултат на протестите, кулминацията на които бе самозапалването на 36-годишния Пламен Горанов. Така той протестира срещу ТИМ и управлението на Йорданов на Морската столица. Оттогава пред общината расте каменната грамада на недоволството, както е в знаменитата поема на Иван Вазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови