Общинарите във Варна на нож с кмета - искат съдът да го махне

OFFNews Последна промяна на 18 май 2013 в 18:07 2733 6

Христо Бозов Снимка: БГНЕС
Христо Бозов Снимка: БГНЕС

Общинският съвет във Варна обжалва пред Върховния административен съд решението на Варненския административен съд за връщанетона доц. Христо Бозов като кмет на града.

Варненският съд го върна като временно изпълняващ длъжността.

Жалбата бе внесена, след като току-що върнатият от съда Бозов започна с уволнения. Той отстрани арх. Димитър Николов, избран на мястото му от съветниците, и главния секретар на общината Михаил Куликов.

Временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Владимир Тонев обясни, че съветниците са поискали и правно тълкуване на решението от Варненския административен съд. Той вече е провел консултации с представителите на всички партии в ОБС по повод ситуацията, предстои и сесия в сряда.

Доц. Бозов каза, че от днес е в отпуск, тъй като има голяма вероятност да се кандидатира за кмет на морската столица. Той е възложил на заместник-кметът Богдан Караденчев да го замества и да изпрати оферта за изработване на бюлетините за местните избори до печатницата на БНБ.

Кметските избори във Варна ще се проведат на 30 юни - близо 4 месеца, след като Кирил Йорданов подаде оставка. Тя бе в резултат на протестите, кулминацията на които бе самозапалването на 36-годишния Пламен Горанов. Така той протестира срещу ТИМ и управлението на Йорданов на Морската столица. Оттогава пред общината расте каменната грамада на недоволството, както е в знаменитата поема на Иван Вазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2013 в 10:37

Имало голяма вероятност да се кандидатира за кмет.. Натиска се за кмет и сега?!? В отпуска! Така се прави.

20.05 2013 в 09:38

Чакай сега да се разберем - аз не говоря за него като човек или медик, а за Бозов като политик. Това са коренно различни неща! Той може да е страхотен лекар, но е калпав политик и мисля, че ти сам го казваш, като изтъкваш, че един вид Киро му е пречил да се изяви? Чакай малко, един зам.-кмет има достатъчно власт, за да направи така, че определени неща в тоя град да се случват или не! Това ДАЛИ ще го направи зависи вече единствено от него самия. За мен Бозов показа, че няма воля да бъде активен политик (и това по никакъв начин не значи, че е лош човек или лекар).

19.05 2013 в 15:56

Че е свестен човек знам от негови бивши подчинени и пациенти във Военна болница. Какво искаш персонално да е направил през Киро, че ти да си го чул и запомнил??

19.05 2013 в 08:59

Добро име?! С какво точно ти е известен той, персонално?! Какво е направил? Това, че толкова години се е скатавал и затова почти нищо не се знае за него (в това число и нищо откровено лошо) не значи, че трябва задължително да има добро име? :S

18.05 2013 в 19:42

Явно ще гласувам за него. На общинарската паплач им пречи.

18.05 2013 в 18:35

Интересно... Тези "Общинари" не са ли същите, пред чиито прозорци варненци 1 месец плътно скандираха "ОСТАВКА!!!"?!? И онези даже уж ги депозираха/!?

Май ще трябва да ходим пак да им припомняме, че те са за изгонване next! А този Бозов има добро име в града. Само дето успяха да го махнат временно за да си проведат фалшивите избори!!!