Новият стар кмет на Варна започна с уволнения

17 май 2013 в 17:37 5005 7

Община Варна, Снимка: petel.bg
Община Варна, Снимка: petel.bg

Още с встъпването си отново в длъжност временният кмет на Варна Христо Бозов уволни дисциплинарно главния секретар на общината Михаил Куликов и освободи от длъжност предшественика си арх. Димитър Николов.

Мотивът на временния кмет е, че има недопустимо забавяне в подготовката на частичните избори за кмет, предвидени за 30 юни. Все още не била направена обществена поръчка за отпечатване на изборните бюлетини.

Дали ще има още уволнения, ще стане ясно утре.  

Христо Бозов стана отново и.д. кмет на Варна, след като Административният съд отмени решението на общинския съвет от края на април, с което Димитър Николов е избран за временен кмет на града.

Малко след 11 ч. днес юристите на общината съобщиха, че предвид тълкувание на съда ще възстановят доц. Христо Бозов на поста и.д. кмет. 

Бозов зае мястото на сваления от протестите предишен кмет на Варна Кирил Йорданов. Малко по-късно оставката му беше поискана с декларация от 33-ма общински съветници в града. Мотивите им бяха, че Бозов не изпълнява вменените му задължения.

Инициатори на отстраняването на Бозов бяха Иван Портних – областен координатор на ГЕРБ, Янко Станев и Владимир Тонев, които са зам.-председатели на общинския съвет. Владимир Тонев е от ПП “Нашия град” и често се свързва с групировката ТИМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!