Бойко Борисов: Управляващите произвеждат по 5000 безработни на ден

Вероника Шербанова 20 октомври 2013 в 15:46 3261 27

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE

Правителството произвежда по 5000 безработни всеки ден. Щетите, които управляващите ще нанесат на България, са непоправими. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Нови пазар.

Управляващите нарочно насочват европейските средства към Оперативна програма "Образование". Там постигнатото не се вижда и може да се краде най-много, обяви Борисов.

Ние строихме без заеми, с парите на ЕС. Спирането на автомагистрала “Хемус” е смъртна присъда за този регион. Гарантирам, че ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 г. “Хемус” ще се строи, категоричен е Борисов.

Остават два месеца до края на годината, в които може да се договори изграждането на “Хемус” с европейски пари, посочи той.

В момента управляващите дават по пет лева на пенсионерите и майките, които идват от заеми и ще трябва да бъдат връщани от техните деца. “Взимат заеми, за да дадат на майките. Пак ли децата им ще ги връщат?”, коментира Борисов.

По време на управлението на ГЕРБ няма град, в който да не сме направили по нещо. Направили сме го с европейски пари, за три години. А тези, за 130 не могат нищо да направят, каза бившият премиер.

Две са основните теми, които трябва да бъдат обсъдени в парламента – мораториумът върху продажбата на земеделска земя на чужденци и кризата с бежанците, смята Бойко Борисов.

Ако “Атака” смятат, че тези две точки са важни, трябва да напуснат пленарна зала, докато тези две теми не влязат като първи точки в дневния ред на Народното събрание. Но те не го правят, значи с тези две теми те си правят само пиар, заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша