Бареков: Борисов ми предложи заедно да унищожим Красимир Гергов

OFFNews 14 септември 2013 в 18:18 14818 79

Николай Бареков. Снимка: БГНЕС
Николай Бареков. Снимка: БГНЕС

Зрелищен словесен сблъсък между Сашо Диков и Николай Бареков се състоя в авторското предаване "Дикофф" по Нова телевизия.

Още в началото на разговора Сашо Диков свали слушалката си за връзка с редакторите по настояване на Бареков, за да демонстрира, че никой няма да му диктува или забранява въпроси. "Защото преди малко ти говореха нещо", вметна Бареков.

Защо напусна Кошлуков? - бе първият щекотлив въпрос на водещия по повод оттеглянето на Емил Кошлуков от Борда на директорите на работещата с  ТV7 продуцентска компания "Ноу фрейм". Новината Кошлуков обяви веднага след пресконференцията, на която Бареков анонсира бъдещия си политически проект. "Никога не съм обявявал, че Кошлуков е част от моя проект. Негов проблем е защо си подаде оставката", отговори Бареков.

Най-малкото претенциозно е ти, цензорът, да тръгваш на турне "България без цензура", захапа Диков госта си.

"Защо да съм цензор? Проектът не е политически, а медиен", отговори Бареков.

"Ти си цензор. Защо не си разрешил на Люба Кулезич да ме покани в ТV7. И Алексей Петров не е позволил да се покани, настоя Диков. - Ти, който си единица мярка за поръчкова журналистика, за смяна на позицията, тръгваш на турне."

"Не приемам твоите квалификации, това е твое право, но не се приемам за такъв. За повратливостта - защо обърна палачинката за Бойко Борисов, Сашо? Гледах твоето интервю с Бойко Борисов, то беше наистина жалко. Двете най-големи разследвания за управлението на Бойко Борисов са мои", бе отговорът на досегашния шеф на TV7.

Oще един катарзис

Защо ти, който ходиш в Сен Тропе, даде онова интервю за беззъбите пенсионери в Добрич?, попита водещият.

Ходил съм веднъж в Сен Тропе и веднъж в Кан, по работа, обясни Бареков. Той разказа как изживял катарзис и у него се родило желанието да помага на хората по време на обиколка в страната. "Осъзнах го преди една година, когато видях тези хора без зъби, без дрехи. Бях в шок. Изживях катарзис. Няколко вечери подред не съм мигнал. Разбрал, че сме се сринали. Собствените ми родители, майка ми, хората по площадите ме накараха да се осъзная. За тези хора това е краят." Така дошло решението да се занимава с политика, да помага на обикновените хора. За двумесечната кампания "България без цензура", която ще обикаля страната, Бареков работел бе хонорар.

Чия е TV7?

 Собственик на ТV7 не е Цветан Василев, а лондонският фонд "Алегро Кепитал", увери Бареков, макар водещият на няколко пъти да изрази съмнения в истинността на думите му. "Питай Бойко Борисов защо се наложи "Алегро" да влиза като собственик", подхвърли Бареков.

 "Наскоро Цветан Василев е казал в разговор, че дава 20 милиона на ТV7, а тя връща 5. Нова телевизия дава 60, връща 65 от реклама. Василев казал, че иска и 60 да дава, но поне да връща 60 и да е на нула", заяви в ефира Диков.

"Телевизията не е на печалба. Тя инвестира немалко пари и част от тях се върнаха. Днес по време на мача на "Ботев" (Пл) TV7 беше лидер в рейтингите. И ти знаеш, че рейтингът ти се вдигна, след като аз влязох в студиото, досега се гледаше мачът на "Ботев", отговори Бареков. TV7 според него изиграла важна роля за развитието на българските медии, защото разбила медийния монопол и телевизиите спрели да се договарят за кадрите.

"ТВ7 оттам почна кашата привличайки с торби пари. Много добре знаеш, че в момента TV7 е абсолютно неуспешен проект, настоя водещият.

"Борисов искаше да разбием заедно Красимир Гергов"

 Николай Бареков разказа и за последния си разговор с Бойко Борисов - бил в 7 сутринта на Великден тази година. Лидерът на ГЕРБ му звъннал да се помирят и предложил, ако спечели изборите, двамата заедно да "унищожат" Красимир Гергов. Отговорът на Бареков бил, че би приел само една сделка: Борисов да спре да кадрува в медиите.

Защо се раздели с bTV?

Сашо Диков върна колегата си и към раздялата му със сутрешния блок на bTV и го подкани да признае, че е бил уовлнен. Бареков отрече. Тръгнал си сам заради скандал, в който били замесени трима по-висшестоящи - Красимир Гергов, Люба Ризова и Бойков Борисов. "С единия от тях все още съм приятел. Питай тях за причините. Аз си тръгнах, за да си запазя достойнството", каза само той.

"На мен човек от bTV ми каза: В момента, в който той се качи на джип и тръгна с охрана, нямаше как да остане в bTV", разказа Диков.

В края на разговора Бареков вметна, че е много загрижен за бабите от Дивотино, които нямали покрив над главите си, а две правителства поред ги лъжел, че ще оправят проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!