Скандалната Вяра Петрова сред учредителите на БАСТА

Последна промяна на 22 септември 2013 в 13:55 5744 29

Вяра Петрова на първия ред  на учредителното събрание на БАСТА. Снимка: Сергей Антонов
Вяра Петрова на първия ред на учредителното събрание на БАСТА. Снимка: Сергей Антонов

Скандалната бивша депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова бе сред делегатите на учредителното събрание днес на партия "Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията" (БАСТА) на Мирослав Найденов, който днес бе избран за председател на събранието.

Петрова се прочу с източването на близо 700 000 лева европейски средства чрез фирми на майка си, а като министър на земеделието Найденов плати близо 50 000 лева на фирма на любовницата му Кристина Спасова за профили в безплатните социални мрежи Туитър и Фейсбук.

Сред делегатите нямаше нито един от сегашните депутати от ГЕРБ. На първия ред, където бе Петрова, бе седнал и бившият транспортен министър Александър Цветков, който подаде оставка през май 2011 г. От отцепниците от ГЕРБ бяха още Иван Иванов, Павел Димитров, Недялко Недялков, Мария Кунина, Константин Хаджигаев.

Учредяването на новата партия БАСТА в зала 3 на НДК започна с речи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов, изиграни от актьора Краси Радков. Радков забавлява делегатите със скечове, иронизиращи двамата лидери на ГЕРБ.

Борисов той иронизира с репликите: "Пляскайте, за да не ви пляскам аз. Снимайте само мен, какво значи тук БАСТА-маста. Всички, които напуснаха ГЕРБ са като филм на английски без субтитри - не мога да ги гледам".

От името на Цветанов пък обяви: "Докато чаках да изляза на трибуната сънувах страшен кошмар - имам 6 апартамента, а живея в затвора".

Учредителното събрание откри Емил Димитров - Емо Фаса. Той призна, че датата 22 септември - Денят на независимостта, е била избрана неслучайно. Тук сме се събрали хора, които имаме свое мнение и не искаме да налагаме своето мнение един на друг, обяви Димитров.

Той съобщи, че за събранието са се регистрирали 1538 делегати при изискуем минимум от 500 души, а сред гостите са представители на партиите "Лидер", ВМРО-БНД, Движение модерна България и др.

"Подозирам, че ще се опитат да саботират учредяването на партията и затова трябва да внимаваме да спазваме всички процедури. тук няма статисти, както твърдят от парламентарната група на ГЕРб, тук има свободно мислещи хора", каза пък председателят на партията Мирослав Найденов.

По думите му ГЕРБ е направила много за усвояване на европейските средства, за земеделието и за културата и това не бива да се отрича.

„В голямата каца с мед обаче имаше две лъжици с катран. Едната беше бившият министър на финансите Симеон Дянков. Заради неговия бюджет на държавата, ние уморихме бизнеса.

Другата лъжица с катран беше полицейщината и вътрешния министър Цветан Цветанов. Не може в сутрешните блокове да гледаме вместо идеи за развитие, поредната изпълнена полицейска акция през нощта”, каза още Найденов. 

По думите му, бившите привърженици на ГЕРБ са се отказали от тази партия заради невъзможността на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да премахне от структурата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Мирослав Найденов не посмя да нападне лично Борисов. „Политик като Борисов не може да бъде оценяван от таки

ва като нас, него ще го оцени историята”, коментира той.

На учредителното събрание на БАСТА било поканено ръководството на ГЕРБ, но от партията изпратили само поздравителна телеграма с извинение, че не могат да присъстват поради ангажименти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2013 в 19:20

Може вече да не прочетеш това ,което ще напиша,но няма значение-забелязвам,че когато пишеш нещо за Костов,всяка дума кипи от омраза и цялото ти писание е пълно от объркани мисли и глупости ,които нямат нищо общо с истината за него!

23.09 2013 в 12:49

Абсолютно!!! Това са предатели , явно не им е било мястото там. И не знам защо всички си мислят , че като се отцепят ще спечелят нещо , нищо подобно те бяха във властта благодарение на Бойко Борисов, защото той е любимеца на народа .

23.09 2013 в 12:44

Абсолютно си прав Радикал , но за съжаление много малко хора го разбират в тази държава!!

22.09 2013 в 23:50

Изборите са за найвници ако решаваха нещо, отдавна да са забранени..всичко се решава във фалшифицирането в секциите и при преброяването, Костов навремето спечели защото на всеки "ъгъл" имаше хора които не позволиха фалшифициране, но ни беше пробутан бутафорният Костов...което в крайна сметка е едно и също, не ми казвай само че после ДС с пропаганда го е свалила от власт, сам се свали като не направи това което искахме тези които работехме за него---а то беше просто, ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА.

22.09 2013 в 21:48

Ето за това ги мразя!"Хора за затвора определят съдбата на на цяла държава..." Ето ,за това -добре казано!Но нашата победа над тях може да бъде на изборите-нали знаете "глас народен ,глас божи"!На изборите можем да ги "закопаем"!

22.09 2013 в 20:20

Само чета и пасувам. Лека вечер на всички.

22.09 2013 в 19:39

Съгласен! Та каква атака са направили комунетата досега, че не се сещам? На някого да не падна перце от главата? Някой да е в затвора?

22.09 2013 в 19:37

Брате много деликатно се опитваш да рекламираш ГРОБ, но твоето си е кауза пердута, оригиналните червени тикви ще изметат всички гърбави такива или пък сами ще им пристанат от всички позиции на администрацията, а избори не се печелят с купени гласове а с фалшиви протоколи, и броене на бюлетините с коефициент на уйдурдисване.

22.09 2013 в 19:31

Просто е, бурените виреят на воля и задушават всичко, а за едно цвете се изискват огромни грижи, плевела на червената проказа поглъща всичко до което се докосне.

22.09 2013 в 19:28

Абе Блаже, ти да не си имала нещо джиджи-биджи с гърбавите та толкова ги мразиш ?...за мен са си просто най-тъпото комунистическо произведение, рожба на скъсан презерватив ..