Предимствата на двигател втора ръка

OFFNews 17 февруари 2022 в 14:34 1070 0

Двигателят е може би най-важната и ценна част от автомобила. Редовната поддръжка спомага за неговата топ форма и гарантира, че можете лесно да стигнете от точка А до точка Б. Въпреки това понякога идва ден, в който вашият двигател не функционира правилно. Злополука или неизправност плюс изтекъл гаранционен период не носят добри новини. Когато това се случи, имате два избора – сменяте колата или сменяте дефектния двигател. В почти всички случаи е по-добре да изберете вариант Б!
Ако сте разумни в избора си, гарантираме ви, че ще получите двигателя, от който се нуждаете, за по-малко пари. Как? Отговорът е двигател втора употреба.

С него спестявате пари

Големият победител, когато става въпрос за закупуване на употребяван двигател, е вашият портфейл. Изборът на двигател втора употреба може да ви спести до 90% разходи, сравнено със закупуването на чисто нов такъв, или на нов автомобил. Не е зле! Тук дори не включваме ангажиментите, които ви очакват, ако изберете опцията с нова кола.

Опазвате околната среда

Избирайки да смените двигателя, а не автомобила си, вие помагате за предотвратяване на ненужни отпадъци. Удължаването на живота на вашия автомобил с употребяван двигател означава също, че рециклирате този двигател и не позволявате функционална част да отиде на сметището.

Надеждност

Може да не ви се вярва, но използваният двигател всъщност често е по-надежден от новата си алтернатива. Имайте предвид, че употребяваният двигател е изпробван и тестван не само в производствената си фабрика, но и на пътя, а след това и от доставчика на части втора употреба, което значи тройна гаранция за качество.

Топ съвети за закупуване на двигател втора ръка

● Бъдете подготвени с необходимата информация. Уверете се, че имате регистрация на превозното средство, код на двигателя и всякаква друга информация, която ще улесни доставчика на части втора употреба бързо да ви снабди с перфектния двигател.

● Попитайте за пробега – опитайте и намерете двигател с малък пробег, ако е възможно, за да направите по-надежден избор.

● Задавайте въпроси – при подмяната на двигател може да са необходими допълнителни части. Не забравяйте да попитате продавача какво още е необходимо, за да сте сигурни, че смяната на двигателя ще мине гладко и без неочаквани за вас разходи.

● Осигурете си спокойствие – не всички използвани двигатели се предлагат с гаранция, но опитайте да поискайте такава. В някои случаи може да имате късмет.

Надеждна ли е фирмата? Преди да закупите нещо от доставчик на части втора употреба, отделете време, за да го потърсите онлайн. Проверете за всяка информация, която можете да намерите, включително сертификати, награди и рецензии, за да сте сигурни, че имате работа с реномирана компания, а не с няколко момчета, които продават авточасти от гаража си. Ако цената или стойността изглеждат твърде добри, за да са истина, вероятно е така.

Двигател втора употреба от Carco.bg

С дългогодишния си опит в предоставянето на качествени автомобилни части втора ръка, спокойно можем да кажем, че имаме богати знания, когато става въпрос да осигурим правилния двигател. Всяка част, която продаваме, е предварително тествана и може да бъде поръчана от нашия онлайн магазин, който работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Ако имате въпроси или нужда от помощ, нашият онлайн екип ще се радва да помогне! Разгледайте богатия избор от висококачествени двигатели и части за двигатели втора ръка в Carco.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови