Нюрбургринг скърби за своята кралица: Почина Сабине Шмиц

OFFNews 17 март 2021 в 15:33 12493 0

На 51-годишна възраст почина Сабине Шмиц, известна като Кралицата на Нюрбургринг. Миналия юли тя разкри, че от 2017 г. страда от "изключително упорит рак".

Шмиц бе изключително популярна във Великобритания от участията си като гост водещ в тв поредицата на Би Би Си Топ Гиър. Тя участваше и в състезания с Джереми Кларксън, Крис Евънс и Пади Макгинес.

Сабине е единствената жена, която е печелила и то два пъти състезанието 24-те часа на Нюрбургринг. Тя отвя конкурентите си през 1996 и 1997 г. със своето BMW M3.

Състезателният екип, който Шмиц основа заедно със съпруга си Клаус Абелен, също колега пилот, обяви смъртта на звездата днес, описвайки нейната "смела борба с рака".

"Клаус Абелен и всички роднини и приятели са дълбоко натъжени от неизмеримата загуба", съобщават от Frikadelli Racing в съобщение до медиите.

От пистата на Формула 1 Нюрбургринг, където Сабине постигна най-големите успехи в кариерата си на пилот, също заявиха, че скърбят за загубата на „най-голямата си звезда“.

"Ще ни липсват тя и нейната весела натура. Почивай в мир Сабине!", написаха от екипа на Нюрбургринг в туитър.'

Естествено Шмиц бе почетена и от Джереми Кларксън, който беше водещ на Top Gear до 2015 г.

„Ужасни новини за Сабин Шмиц. Такъв слънчев човек и толкова енергичен човек", коментира емблематичният водещ на най-обичаното автомобилно предаване за всички времена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!