Новите европейски недокосвани

Радко Попов Последна промяна на 12 януари 2016 в 12:43 13213 24

Кьолнската катедрала. Снимка: www.cix.co.uk

Вече няколко стотин германки от Кьолн и други немски градове подадоха оплаквания пред властите, че в новогодишната нощ са били сексуално малтретирани от стотици чужденци със северноафрикански външен вид. Има и изнасилени. Действия осъдителни от всяка гледна точка на западната култура.

Но какъв е интимният живот на тези милион млади мъже в хедонистична Германия, където секс и консумация на материални блага се виждат на всяка крачка? Те са извън това общество, а нямат свое, което да компенсира изключването им, както българските гастарбайтери имат български работнички да им режат мезето, докато си пият ракията и слушат заедно чалга, псувайки „тъпите германци“.

Те са сами в своята мъжка компания и повечето жени в Германия няма дори да си помислят за секс с тях. Защото обикновено секс става между равни, а мигрантите дори не са на дъното, техният социален статут е под дъното – те са новите европейски недокосвани. Техни са само проститутките, ако намерят пари да си платят, а пари те нямат.

Постоянно възниква въпросът защо се стигна до тук – милиони млади мъже да нахлуят в Западна Европа, някои дори рискуващи живота си по пътя през планини и морета? Войната в нестабилните райони на Близкия Изток, опортюнизма на безработното население, сигурността и богатствата на Запада? Това са само второстепенни причини за миграцията.

Първостепенни са западната демографска криза, алчността на европейците за по-богат живот и демокрацията. Да демокрацията, защото където няма демокрация и хуманизъм (държавите от Персийския залив, например), чуждестранните работници идват с договор за определен период, не могат да доведат семействата си и си заминават обратно когато изтече договорът.

Демографскатата криза и алчността за по-добър живот са всъщност двете страни на една и съща монета. Без деца се живее охолно, с едно дете се живее добре, с две деца повечето семейства ще трябва да пожертват ваканция, а с три деца няма да имат семейна кола, а да не говорим, че дори единият родител ще трябва да пожертва и кариерата си.

Затова най-лесното решение е на мястото на неродените деца да се поканят гастарбайтери. Милиони турци, северноафриканци, карибци и югославяни се заселиха в Западна Европа и Германия. Тези трудови вълни от 60-те и началото на 70-те застрашиха работните места и натискаха надолу заплатите на западните работници, които са и избиратели. Политиците намериха решение в хуманизма. Нежеланието на част от западняците да се внася работна ръка се заобикаля със станалата удобна системата от периода на Студената война, даваща политическо убежище и закрила.

И други индустриализирани държави извън Европейския съюз са изправени пред проблема с недостига на работна ръка и нежеланието на част от населението да се внася такава. Канада и Австралия са сред най-успешните. Те внасят толкова и такива хора каквито им трябват. Канада е географски защитена от непоканени мигранти, а Австралия изпраща дошлите нелегално през морето персийци, иракчани и афганци на лагер в съседните островни държави Науру и Папуа Нова Гвинея. Посланието, което отправят към тях властите е: „Никога няма да можете да се заселите в Австралия. Живейте в лагера или се връщайте у дома“. Същевременно австралийците приемат за имигрант всеки, от когото имат нужда и който е бил подробно преценен и оценен от тях.

САЩ имат квота за имигранти одобрена от парламента, но тази квота е недостатъчна за тяхната икономика, затова властите допускат влизането нелегално в страната на милиони латинос. Те работят главно в строителството, селското стопанство и сферата на услугите. Без милионите мексиканци американската икономика би изпитвала значителни трудности. От години в американското общество се дискутират до безкрайност мерки как да се реши този „проблем“. В крайна сметка тези работливи латинос вероятно ще бъдат легализирани.

А Германия живее с надеждата, че половината от тези един милион мигранти ще се включат в икономиката и няма да посягат на германки, а ще си доведат жени от своята култура и, както досега, ще живеят в гета. Останалите млади мъже, новите недокосвани, ще бъдат принудени или подкупени да си отидат сами, или ще бъдат депортирани. Но дали ще е възможно? Сцени, показващи товарене на хора на влакове (самолети) и насилственото им откарване нанякъде са много смущаващи за голям брой хора по света, виждали подобни картини от Втората световна война, а Германия страда от комплекс за вина.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2016 в 09:59

“Но какъв е интимният живот на тези милион млади мъже в хедонистична Германия…”

Радко (авторчето на статията),

Трябва да си много болен мозък, за да се интересуваш от интимния живот на когото и да било. Надявам се да нямаш деца, защото с крайно извратен.

Като богослов още по-малко трябва да задаваш въпроси за ИНТИМНИЯ живот на емигрантите. Като мислещо същество, би трябвало да виждаш, че ВСЕКИ емигрант има нужда от интимен живот, включително българите, китайците, индийците, поляците и хора от десетки други националности и религии, които отиват в Западна Европа, и в частност в Германия.

Правилният въпрос, слузест извратеняко, е „ЗАЩО МЮСЮЛМАНСКИТЕ МЪЖЕ ИЗНАСИЛВАТ ЕВРОПА“. "Защо при толкова много националности и религии сред емигрантите, САМО МЮСЮЛМАНИТЕ ИЗНАСИЛВАТ?"

Аз ще ти отговоря, защото ти докато точиш лиги да се намираш на площад в Кьолн или Осло и Копенхаген, заобиколен от потни, миризливи ислямисти с наточен инструмент и прицелени в твоя задник, не мислиш рационално. Отговорът е: „Ислямът изнасилва по религиозен канон. Ислямът е изнасилваческа религия. Коранът и хадисите оторизират изнасилването на жените и героизират изнасилването на гяурки“

Има 14 стиха в корана, които призоват за насилие срещу жената. Има стотици хадиси, които подробно обясняват как жената трябва да бъде бита, тормозена, изтезавана – собствената жена.

А жените на неверниците не са хора. Те са изроди, пачаври, сексуални предмети на мюсюлманина. Гяурките стават само за изнасилване, бой и клане. Има много хадиси, които описват педофилията, педерастията и некрофилията на Мохамед, който явно е бил увреден от теб.

Така че, Радко иди си нахрани фантазиите в някоя турска баня в Германия и се скрий от медийното пространство, защото вониш.

13.01 2016 в 06:41

Терминът, с който авторът се е опитал да словоблудства, е НЕДОСЕГАЕМИ - Кастата на недосегаемите, не "недокосвани".

12.01 2016 в 23:17

И, авторе - точният термин на ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, (утвърден в българската научна литература), е "НЕПРИКАСАЕМИ" ("Тези, които не трябва да бъдат докосвани"). Айде ограмотете се първо малко, преди да пишете. Разбирам, че за НБУ и СУ е непосилно, ма все пак, нали - води се "ВИШО".

12.01 2016 в 20:18

Всъщност няма нужда от толкова приказки.

Много е просто - на тея "мигранти" трябва да им се даде (подходяща за тяхното образование и квалификация) работа.

Немският народ има исторически опит в окончателното справяне с подобни ситуации. Както е казал навремето поета: "Arbeit macht frei".

12.01 2016 в 19:06

"ако намерят пари да си платят, а пари те нямат." Кой ти каза ?

12.01 2016 в 17:50

.

На публикуваната гнусотия и сопола няма да си хвърля.
Убеден съм обаче, че конските вагони и/или "Окончателното решение" са алтернатива за "брадатите майки".
И няма да е далече времето, в което германците с немска си педантичност ще си решат проблема.

#Je suis xénophobe !

12.01 2016 в 17:48

Логичен въпрос: ако т. нар. западни общества имат нужда от работна ръка, защо не се възползваха от този потенциален поток от Източна Европа? Още повече, че източноевропейските гастербайтери са първо, от същата религия, второ - няма масова необходимост да си взимат и семействата впоследствие, защото са близо до родните си страни, и трето - колкото и да са необразовани, произлизат от цивилизационното равнище на бедни, но европейски и християнски страни.

12.01 2016 в 17:31

"хедонистична Германия, където секс и консумация на материални блага се виждат на всяка крачка"
..
Милиционерска му работа!
Живял доста години в Западна Европа, а не разбрал, че правенето на секс на публично място е забранен във всяка уважаваща се държава.

12.01 2016 в 17:17

"Те са извън това общество, а нямат свое, което да компенсира изключването им, както българските гастарбайтери имат български работнички да им режат мезето, докато си пият ракията и слушат заедно чалга, псувайки „тъпите германци“."

Ъъъъ Ко?!

12.01 2016 в 17:01

...да отворят Курана, да четат за седемдесет и две мушмули които ги чакат в рая и да перат чикии! Еба ти идиота автор на статията! Или, по стар ориенталски обичай - толкова като мисли какво ще шибат тези паразити - да прати майка си с намазан със зехтин цвайтер да ги обслужи! а може и той да се пробва като анален шахид, ха, ха:))

ВЪЗНИКВА ВЪПРОСА, ЗАЩО ЕС НЕ ОТВОРИ ЛАГЕРИ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ДОБРОВОЛЦИ ВЪВ ВОЕННИ УМЕНИЯ ДА ВИДИМ КОЛКО ЩЕ СЕ ЗАПИШАТ - И КОЛКО ЩЕ ИСКАТ С ОРЪЖИЕ В РЪКА ДА СЕ СВЪРНАТ ДА СЕ БИЯТ ПРОТИВ ИСЛЯМОФАШИСТИТЕ В Т.НАР. "РОДНИ" СТРАНИ!!!