Радан Кънев: В Кремъл постоянно е 1-ви април

Радан Кънев 01 април 2022 в 11:37 3199 6

Снимка Сергей Антонов

Нищо смешно не виждам в днешния 1-ви април и изобщо не ми е до шеги (макар "шутката" на Путин за газа в рубли да дава неизчерпаем материал.

Напротив - искам ужасно сериозно да се обърна към искрените русофили, хората, които са готови - от историческа благодарност, културно преклонение, езикова близост, биографична свързаност - да подкрепят винаги "Россия". И търсят рационализации и оправдания на всяко дело на поредния дементен самодържец.

Не Ви ли стяга сърцето, когато Путин мобилизира 135 000 деца от същия, любимия Ви руски народ? Представяте ли си как извлачват бедния Ванка от калното му село, как плаче бабушката, как пияният баща трагически не осъзнава какво толкова се случва, но чувства, дълбоко в безкрайната си и безсмъртна душа чувства, че е нещо тъжно и нередно? Как пращат Ванка - напълно неподготвен и необучен, полуграмотен юноша с бляскави житейски перспективи да опознае съседния град някой ден - да стреля по хора, които говорят същия език, да обсажда и разрушава градове, в които в учебника му пише, че живеят руснаци? Да гледа как хвърчат крайниците на другите ребята и как изнасят телата им, докато напълно се дехуманизира и се превърне в едно малко чудовище... И докато накрая бъде застрелян от братовчед си, който - за разлика от него - знае защо се бие и какво брани?

И така - 135 000 пъти. 135 000 руски съдби, завинаги прекършени, защото дементният самодържец, без да знае защо е започнал войната, знае, че животът му свършва с нея? 135 000 семейства, чиято единствена - и немалка - вина е тъпото примирение, с което, по вековен навик, приемат самодЕржието за естествено агрегатно състояние на обществото...

Или не Ви тревожи, защото Самодържецът и Народът са едно, и докато Той е жив и на власт, тези, които умират за Него, са без особено значение? Мужици, пушечно месо. Ако не е куршумът на братовчеда, хероинът, СПИН, хепатитът или накрая - цирозата, така и така ще свършат същата работа? Заради същото тъпо примирение...

Или просто вярвате на шутката му, че тези деца няма да бъдат пращани в "горещи точки"? Моля Ви... Днес е 1-ви април. Всъщност, в Кремъл постоянно е 1-ви април.

Б. ред. - Мнението на българския евродепутат Радан Кънев (ДСБ/ЕНП) препечатваме от профила му във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

610

6

Kиро Ванкувара

14.04 2022 в 12:14

Дълбоки води газиш Радкоо дълбокии, спрете с вашите полузрели предположения, спрете да излагате БЪЛГАРИЯ. Нищожни объркани душички тровят живота на един цял народ.. това е.

700

5

Gazpatcho

14.04 2022 в 11:33

Раданчо,
добре си се чувстваш май на брюкселска земя
с 15 000 евро официална заплата и куп тлъсти бонуси,
които такива като тебе, получават от своите американски господари за добре свършена работа !
Доста години си живееш вече ти нашироко, още от времето когато стана "маша" в правителството на ГЕРБ и заедно с
Бойко разигравахте бездарни мизансцени с "хитови" музикални изпълнения в любимия ти чифутски Facebook, който ползваш !
Бойко падна безславно от власт и сега е в немилост, но ти оцеля в новите просороски "партии и партийки" които ви създаде . . . Големия брат отвъд океана !

5827

4

pisnamiotmutri

02.04 2022 в 20:00

Kато чета какви ги лъжи, глупости и внушения плямпа комуниста Борисов първи април е всеки ден и за герб

-60

3

офф бее

01.04 2022 в 13:17

путлер е завършил тяхната Магнаурска школа. Ченге - естествено, че лъже!

2550

1

alfakentavur

01.04 2022 в 11:57

Офнюз, моля ви - без 1-воаприлски шеги. Кажете ми, че най-накрая сте баннали копейкините тролове и за това не пишат.
Крайно време беше! Кажете ми също така, че ще следите и ще ги банвате и в бъдеще бързо, а не чак след като са напълнили коментарната секция с путлерова пропаганда.
 
X

Ще се напълни ли Европарламентът с глашатаи на Путин