Огнян Минчев: Станишев се изсули, БСП грабят и замитат следите

Александра Маркарян 24 юни 2014 в 15:37 16340 11

"Станишев се изсули тихомълком в Брюксел... Всяко по-достойно решение би ме учудило много."

Така политологът Огнян Минчев коментира чрез Фейсбук дневника си решението на лидера на българската левица и ПЕС да се откаже от по-нататъшни борби за израстване в политическата кариера и да стане евродепутат.

Водачът на листата на социалистите на евроизборите Станишев, който водеше предизборната кампания с твърдото убеждение и чести заявления, че няма никакво намерение да става редови евродепутат, днес подаде молба за напускане на Народното събрание в деловодството на парламента.

По-късно, на пресконференция, той обясни, че е решил да бъде евродепутат, защото е бил натоварен с повече отговорности след европейските избори през май.

"Сега какво правят на "Позитано"? Две неща са важни. Първо - тактиката на "изгорената земя" - отстъпление с максимално разрушение, грабеж и замитане на следи", коментира още политологът Огнян Минчев поведението в редиците на левицата.

Според него "затова се тупа топката в ъгъла, пък да имало ли избори, да нямало ли, кога, не било ли по-добре да работи парламента".

"Правете сметка каква треска ги тресе - ден мандат в опозиция храни... Второ - задължителна уговорка с тези, които предстои да дойдат на власт - да не ги пипат, да ги оставят, да ги забравят... Гарант на уговорката - Ахмед Демирович, разбира се", писа още Огнян Минчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!