Станишев напуска парламента и остава евродепутат

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 10:18 16121 72

Сергей Станишев

Председателят на БСП Сергей Станишев е подал молба в деловодството на парламента за напускане на Народното събрание, съобщи „Фокус“.

Това означава, че председателят на столетницата е направил избор и е решил да продължи кариерата си в Европейския парламент, въпреки че многократно заяви, че основният му ангажимент е към българския парламент.

Миналата седмица от работните си места в парламента бяха освободени Искра Михайлова от ДПС (и като министър на екологията, и като избрана за депутат на парламентарните избори), Томислав Дончев и Емил Радев от ГЕРБ. Лидерът на БСП имаше краен срок до вчера, за да вземе решение.

В първата седмица след изборите председателят на БСП и негови колеги изразиха възмущение, че журналистите задават въпроса за Брюксел, след като Станишев бил отговарял многократно на него. Ето какво заяви тогава лидерът на столетницата:

"Според европейското законодателство мандатът на един евродепутат започва в първата сесия. Това е 1 юли. Не, заседанието на групата е преди това, имам преди това 7 дни да напиша писмено заявление до ЕП, че се отказвам, така че не правете драми. Както виждате, съм в София. Не ми задавайте глупави въпроси. Питате четири месеца едно и също, а аз съм отговорил много пъти. Имам задължение, което трябва да изпълня в групата на социалистите и демократите на 18 юни, защото аз предложих на премиерите да предложим Мартин Шулц за президент на групата и държа да го направя лично".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 11:38

полковник14:33 24 юни 201455
+ 43
- 0
Още когато този плазмодий заяви, че само ще "води" листата за европарламата, като че ли ще води дунавско хоро и писах, И СЕ ХВАНАХ НА БАС(!),че този говньо и гнидю е едно мекере без чест и ще замине за Брю-то без да му мигне окото! СЕГА, В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ, ПРЕДЛАГАМ ПЛАЗМОДИЯ СТАНИШЕВ ДА ЗАСТАНЕ НА ФОНТАНА С ПИКАЕЩОТО МОМЧЕНЦЕ В БРЮКСЕЛ И ДА СЕ ИЗПИКАЕ НА ЗНАМЕТО НА БСП, за което тъй сополиво и сълзливо рева, че някакви младежи горили! Станишев,се изпика, изсра и съответно, сухата курабия си обърса дудата със знамето на БСП. Това, естествено е от полза за България, защото всичко което е във вреда на БСП е от полза за България....Прочее, както е тръгнало, дали другото педерастче Псидеров не си е направил пък сюнет?? Сега е време на предателите, клоетвопрестъпниците, отрепките.

25.06 2014 в 03:44

КУРумбашев отнесе баш куря. Крив, пъпчив, миризлив сиренясал и спарен. "Защото сме социалисти". Но пък, от друг ъгъл погледнато - сводника мръсен точно това заслужава.

25.06 2014 в 03:08

МАНОЛОВА, СКЪПА, КАКВО ТИ КАЗАХ, ЧЕ ЩЕ ТЕ ИЗКЛАТЯТ ИЗОТЗАДЕ, ДУПЕШКАТА, ЗАДНЕШКАТА, "МАЯСЪЛЕШКАТА", КАКТО КАЗВАТ КОАЛИЦИОННИТЕ ВИ ОРТАЦИ. НАТЮР, БЕЗ ВАЗЕЛИН! МАЙЧЕ,ЗАЙЧЕ,ОТ "МАЯ" МАЙ СТАНА "МАЯ МАЯСЪЛА"! ПОЧТИ ВСИЧКО ЗАГУБИ! В МОРАЛЕН ПЛАН, БЪРЗАМ ДА КАЖА! НЯМА ЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА РИПНЕШ, АМА ИСКРЕНО, ИСТИНСКИ, НЕ ПОРЪЧКОВО, ЗА ДА ТИ ВИКАТ ПРОСТИТУИРАЩИТЕ ДЖУРНАЛЯ "ПОРАЗЯВАЩАТА..." ...КОЕТО Е ПО СКОРО ОБИДНО, ЗАЩОТО ВНУШАВА ЧЕ СИ МАША, ЧЕ ТЕ БУТАТ НАПРЕД ЗА ДА ТИ ОПЪРЛЯТ ПЕРУШИНАТА,ДА ТИ ГЛЕДАТ СЕИРА. ЗНАМ ЧЕ МЕ ЧЕТЕШ, ПОСЛУШАЙ МЕ ВЕДНЪЖ. НЕ ИСКАШ ДА ТЕ ЗАПОМНЯТ КАТО ВЛАГАЛИЩЕН ТАМПОН НА МОНИКАТА ИЛИ КАТО ПАМПЕРС ЗА ИДИОТКАТА ПИРГЬОВА И МЪЖКАТА СЕКРЕТАРКА ЯНАКЕТО СТ.! НАБУТАХА ТИ ГО БЕЗ ВАЗЕЛИН, ОБЕРИ КАКВОТО СЕ СТИЧА И ИМ ГО ПЛЕСНИ В ЛИЦЕТО!!

25.06 2014 в 01:11

I v Bruksel niama da si dobre doshal siguren sum v tova !!! Kolegiata shte se postarae da se razchue shto za laino si !!!

25.06 2014 в 00:45

Професор Балкански, не си ти когато си преди заплата.

25.06 2014 в 00:24

Тоя, много искам да му направя море от любов.

24.06 2014 в 23:13

Балкански да не са ти развалили уроките, че така нормално говориш?

24.06 2014 в 19:46

Това леке станишев забърка колосални лайна и сега се спасява на топличко... Ебати нещастника!

24.06 2014 в 19:18

Скапан педераст се оказа СерГЕЙ. Разби Партията, разби държавата, и сега бяга като плъх да се спасява, по-далече от проблемите, които неговат вампирясала шайка червени зомбита причиниха на България.

Явно тая Партия трябва да забранена, а членовете ѝ от 1944 г. да бъдат подложени на лустрация, с пълна забрана да участват в каквато и да била политическа дейност и да заемат каквито и да било държавни и обществени постове.

Заради червените изроди вече 25 години страната не успява да стане пълноценен член на ЕС и НАТО, докато те я разграбват и си разпределят помежду си националното богатство.

24.06 2014 в 19:10

След 11 загуби най -сетне осъзна ,че няма как да победи Борисов и е по-добре да си подвие опашката и да бяга на далече и по-бързо ,защото срама от многото провали е голям. Няма нещо в което да е успял , освен да стане милионер на гърба на народа! От страх, какво ще му се случва след изборите,реши да избяга предварително.