Станишев напуска парламента и остава евродепутат

OFFNews 24 юни 2014 в 10:18 17317 72

Сергей Станишев

Председателят на БСП Сергей Станишев е подал молба в деловодството на парламента за напускане на Народното събрание, съобщи „Фокус“.

Това означава, че председателят на столетницата е направил избор и е решил да продължи кариерата си в Европейския парламент, въпреки че многократно заяви, че основният му ангажимент е към българския парламент.

Миналата седмица от работните си места в парламента бяха освободени Искра Михайлова от ДПС (и като министър на екологията, и като избрана за депутат на парламентарните избори), Томислав Дончев и Емил Радев от ГЕРБ. Лидерът на БСП имаше краен срок до вчера, за да вземе решение.

В първата седмица след изборите председателят на БСП и негови колеги изразиха възмущение, че журналистите задават въпроса за Брюксел, след като Станишев бил отговарял многократно на него. Ето какво заяви тогава лидерът на столетницата:

"Според европейското законодателство мандатът на един евродепутат започва в първата сесия. Това е 1 юли. Не, заседанието на групата е преди това, имам преди това 7 дни да напиша писмено заявление до ЕП, че се отказвам, така че не правете драми. Както виждате, съм в София. Не ми задавайте глупави въпроси. Питате четири месеца едно и също, а аз съм отговорил много пъти. Имам задължение, което трябва да изпълня в групата на социалистите и демократите на 18 юни, защото аз предложих на премиерите да предложим Мартин Шулц за президент на групата и държа да го направя лично".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!