Зам.-шефът на ГДБОП Любомир Николов е новият началник на СДВР

OFFNews 19 юни 2023 в 15:15 2068 0

Николов

Снимка Архив

Любомир Николов

Зам.-шефът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Любомир Николов е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), съобщиха за БТА от СДВР.

Той е бил представен днес пред състава на службата.

Старши комисар Любомир Николов завършва висшето си образование в УНСС, специалност "Икономика на търговията“ през 2002 г., а през 2018 г. придобива магистърска степен по същата специалност, съобщиха от полицията.

Работи в системата на МВР от 2001 г. Преминал е през всички оперативни нива – разузнавач в сектор "Икономическа полиция"-СДВР и в сектор "Фалшификации" в ГДБОП, началник сектор и началник отдел в ГДБОП. От юни 2021 г. е зам.-шеф на главната дирекция.

От февруари до април 2023 г. временно е преназначен на длъжност директор на ОДМВР Хасково, след което отново изпълнява длъжността зам.-директор на ГДБОП

Постът бе освободен, след като предишният директор на СДВР Калоян Милтенов обяви, че напуска службата и излиза от системата по собствени причини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика