Списъци с имена и над 11 000 лева иззеха при акция срещу купения вот в Сливенско (обновена)

Полицейски операции се провеждат в цялата страна

OFFNews 17 март 2023 в 10:57 1659 0

задържан

Снимка Стоян Радев, БНР

Един от задържаните в акцията днес

Списъци с имена и над 11 000 лева са иззети при специализирана акция срещу търговията с гласове в Сливенска област. 

От полунощ на територията на цялата Областна дирекция на МВР - Сливен са стартирали проверки срещу купения вот и битовата престъпност. По информация на комисар Димитър Кикьов до момента са задържани 9 души.

При претърсване на частен адрес в Сливен са открити списъци с данни, телефонни номера и имена на лица, както и сумата от 11 хил. лв. Друг човек в Сливен е задържано за притежание на наркотици.

Открито е и лице, укривало се по досъдебно производство и обявено за издирване.

В Нова Загора при личен обиск са установени 22 дози метамфетамин, а лицето е задържано.

В квартал "Шести" се извършват претърсвания на три адреса. Комисар Кикьов съобщи, че на единия са открити лични документи и копия от лични документи на други лица, които не живеят на адреса. Целия ресурс оперативни служители в включен в акциите за купен вот. Установени са и двама неправоспособни водачи.

Полицейска акция се провежда и в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града. 

Включени са екипи на "Криминална", "Икономическа" и "Охранителна" полиция, както и представители на дирекция "Жандармерия". В хода на акцията са изградени десет КПП-та на възлови места в региона.

Към 11:00 ч. са проверени 27 моторни превозни средства и 31 души. Установен е 40-годишен перничанин, седнал зад волана след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

При още една проверка друг водач е установен да шофира без годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал банкова карта без съгласието на титуляра.

Междувременно при акция на Вътрешна сигурност в Кърджалийско беше задържан полицай за взимане на подкуп.

Петима души са задържаните в област Хасково, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Любомир Николов. По думите му броят на арестуваните се увеличава. 

Проверяват се лица от оперативен интерес, търговски обекти, заложни къщи, автоморги, адреси. Има образувани досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици и за фалшифицирани стоки на известни търговски марки. Засега няма арестувани за изборна търговия.

Ангажиран е целият ресурс на дирекцията, а акцията ще продължи до изпълнението на набелязаните задачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови