Шофьор влезе в състезание по колоездене, блъсна няколко патрулки, удари се в дърво и се заключи в колата си

Полицаите дори направили КПП, за да спрат агресивния шофьор. Пострадали са двама униформени

OFFNews 12 септември 2023 в 11:03 5978 3

жандармерия

Снимка БГНЕС/Антон Станков

112

Районният съд в Кюстендил остави в ареста мъж, предизвикал многократно предпоставки за катастрофи, след като минал през маршрута на състезание по колоездене, блъснал патрулка, ударил се в дърво и карал с висока скорост. При опита да бъде задържан мъжът се заключил в колата си.

Разследването започнало на 2 септември, когато се провеждало спортно състезание по колоездене по маршрут Разлог – Банско – Баня и обратно.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискана е информация от телефон за спешни повиквания 112 и записи от камери за видеонаблюдение.

Заради състезанието движението било преустановено заради преминаването на колоездачите.

Същия ден обвиняемият управлявал лек автомобил по ул. „Патриарх Евтимий“ в Банско. Той не се подчинил на подадения му от органа на реда сигнал със стоп-палка за отбиване вдясно. Вместо това ускорил скоростта на движението на колата, насочил я срещу полицаите, след което продължил.

Водачът демонстрирал арогантно поведение на пътя срещу служителите на реда, съпровождали велосипедистите. Игнорирал сигналите им, отказвал да отклони от пътя, неколкократно се насочвал към автомобилите им, преминал през колоната с колоездачи.

Участниците в спортното състезание изразили възмущението си и споделили за реална опасност за техния живот.

Непосредствено след приключване на мероприятието в Банско обвиняемият продължил движението в посока Симитли, а впоследствие по автомагистрала „Струма“. Той не се подчинил на дадените му сигнали от полицаите да спре. 

Шофирал с висока скорост, предприемайки рискови маневри и създавайки многократни предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Застрашил живота и здравето на други участници в движението.

В района на Бобошево мъжът спрял в аварийната лента. На приближаващите го полицаи той отправил заплашителни жестове и целенасочено ударил с колата си служебния им автомобил. Въпреки отправените му разпореждания и предупредителни изстрели не се подчинил и потеглил към Дупница. Продължил да провокира пътни инциденти, изблъскал полицейските коли от пътя.

В района между селата Нов Чифлик и Багренци полицаите направили КПП за спиране на агресивния водач. Той преминал през поставената бариера, ударил полицейския автомобил, след което се блъснал в дърво. Заключил автомобила си и отказал да излезе. Бил изваден от него от служителите на реда, след което му били поставени белезници.

Вследствие на предизвикания от обвиняемия пътен инцидент на двама полицейски служители били причинени телесни повреди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

3

Агент 001

13.09 2023 в 08:38

Егати и полицията си имаме! Станали са за смях. Пияндурник ги въртял на малкия си пръст. Срам и позор!

8769

2

flatko

12.09 2023 в 11:29

От Банско до Бобошево не могат да хванат някакво пиянде, което се опитва всячески да отложи теста, докато изтрезнее. Мега полицаи са това, супер организация. Вместо да затворят Предела с някоя камионетка или да му напълнят гумите с олово, след което тест, вземат му книжката и колата и го пращат при бай Ставри да осмисли постъпката си.
Интересно как униформените не са толкова страхливи, когато бият протестиращи.

1065

1

Moholovka

12.09 2023 в 11:14

Демек, някакъв наквасен пиянка размотава полицията цял ден и създава риск за живота на десетки граждани. Тоя ако беше в щатите опелото щеше да е минало вече.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика