Шестима души са задържани във Великотърновско за купуване на гласове

OFFNews 03 юни 2024 в 13:14 1961 0

Полиция

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Шестима души са задържани при спецоперация срещу търговията с вот във Великотърновска област. Акцията е започнала рано тази сутрин и е насочена към недопускане престъпления по изборното законодателство, но е и по линия на битовата престъпност, уточняват от полицията.

Сред задържаните лица има и такива, които са извършили други престъпления. Те са закарани за разпит в полицейското управление в Горна Оряховица. Това, което е ясно до момента е, че от 40 до 60 лева се търгува един глас, преаде БНТ.

В акцията участват служители от всички седем районни полицейски управления на територията на Великотърновска област. По време на спецоперацията са изградени няколко полицейски пункта и от рано сутринта всички преминаващи автомобили бяха спирани и проверявани.

Проверени са 230 души, над 180 адреса, съставени са 14 акта и не всички нарушения, установени до момента, са свързани с изборната търговия. Проверяват се и търговски обекти, където се търсят списъци и пари, заделени точно за тази цел. Открита е и минилаборатория за наркотици.

"Има проверени 7 търговски обекта, които са свързани с изборното законодателство, както и 4 адреса, които са свързани със сигнали за извършване на изборни нарушения. Лицата са 4, които са доведени в районното управление и им е връчен протокол за предупреждение", обясни ст. комисар Димитър Машов – директор на ОД на МВР – Велико Търново.

Полицейската акция в Горна Оряховица продължава.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови