Полиция обискира училище за душевно болни

Александра Маркарян 21 февруари 2012 в 12:22 5135 8

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Полицаи са влезли в училище за душевно болни деца в София на 20 февруари през деня, по време на часовете. Прекратили са занятията на учител, преровили са компютъра му, след което са започнали да разпитват ученици един по един - без знанието на родителите, без присъствие на учител по време на разпитите.

За случилото се вчера в Първо помощно училище "Проф. дпн Георги Ангушев" сигнализира потърпевшият учител. Той се свърза с репортер на OFFNews. Ето какво разказа:

Влязоха деветима полицаи. Отстраниха ме от компютъра. Беше по време на час. Претърсиха стаята, преровиха и компютъра ми. Търсеха порно материали. В него не откриха такива, но установиха, че през компютъра е влизано в един порно сайт. Започнаха разпити на деца - бяха само момчета от 8-и, 9-и и 10-и клас. 7 или 8 ученика, част от тях - с умерена умствена изостаналост, други - с множество увреждания. Разпитваха ги един по един. Не присъстваше учител. После децата ми разказаха, че са казали, че са влизали в сайта в мое отсъствие и без мое знание. Родителите не са били уведомени от полицията.

По думите на учителя акцията е била разпоредена от Виолета Аланджийска, началник група "Детска престъпност" към Криминална полиция в СДВР.

Питали са момчетата дали са идвали вкъщи, дали са имали отношения с мен. Не мога да говоря по-конкретно, около мен в момента има деца... Стана ми зле. Усещах болка в гърдите. Викнах линейка. Откара ме в ИСУЛ. Кръвното ми беше 195 на 110, пулсът - 105. Не съм престъпник, не съм знаел.

Днес предстоят разпити на момичетата, каза още учителят. Част от децата, разпитвани вчера, са много разстроени. Част от тях днес не са на училище.

Името на учителя, който в последствие бе заподозрян в педофилия, е изтрито, защото обвиненията срещу него не се доказаха.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови