Quantcast

Учител съди полицейски шеф за клевета

Александра Маркарян Последна промяна на 08 март 2012 в 15:38 4504 12

Първо помощно училище в София.

Полицейски шеф отива на съд за обида и клевета. Жалбата срещу началника на "Детска престъпност" в СДВР Виолета Аланджийска е подадена от учител* в Софийски районен съд.

На 20 февруари полицаи нахлуха в училището, в което преподава въпросният учител - Първо помощно в София. По думите му акцията е разпоредена от Аланджийска. Полицаите прекъсват часовете и преравят компютъра на учителя. Откриват, че през него е влизано в един порно сайт. Започват разпити на ученици - само момчета от гимназиални класове. Част от тях са с множество увреждания, другите - с умствено изоставане. По-късно те признават, че са влизали в сайта без знанието и в отсъствието на учителя. Пред OFFNews той заяви, че не е знаел за това, което се е случвало. Повод за жалбата са изказвания на Аланджийска в телевизионни интервюта - за bTV и ТВ7. На 23 февруари в "Бодилник" по ТВ7 тя заявява:

Този преподавател е известен на полицията. Фигурира като извършител на престъпления срещу младежта в нашите информационни масиви. Влизанията в тези порно сайтове са ставали по време на учебни часове. Не мога да си представя един учебен час в такъв род учебно заведение и да няма учител вътре в часа.

Ако Аланджийска бъде осъдена по чл. 147 от Наказателния кодекс може да бъде наказана с глоба с 3000 до 7000 лева и обществено порицание. В такъв случай тя не би могла да продължи да работи в полицията. За да докаже, че срещу него в момента не се води досъдебно производство, учителят си е извадил удостоверение от СДВР, предоставено на OFFNews. От 20 февруари досега учителят беше в болничен. Когато отишъл на работа, изпълняващият длъжността директор на Първо помощно училище Латинка Ковачева се опитала да му връчи заповед за уволнение. "Отказах да я подпиша. На какво основание ме уволнява? Ще се консултирам с адвокат", беше коментарът на учителя.

* Името на учителя е изтрито, защото обвиненията срещу него не се доказаха.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2012 в 15:28

Поредната задкулистна интрига.....Уви..,има едно заболяване неречено ЗЛОБААААА!!!!! Тя идва от вирус наречен ЗАВИСТ.
Вие господа, които сочите с пръст, не забравяйте, че другите три пръста от ръката Ви - сочат ВАС!
Работих с г-н Пнухин 20 години и не може да хвърляте пясък в очите на хората, нито да ги отворите за ВАШАТА ИСТИНА, тъй като ключа е у мен, в годините, и всички, които го познават.
Не вярвам на лъжи, и не се страхувам да подкрепя истината!!!!!

14.03 2012 в 16:00

http://www.prkernel.com/?action=news&id=891712

http://www.bnews.bg/article-10677

Познавам Латинка Ковачева лично- няма такъв долен човек, който ползва децата както и е удобно, само и само да постигне собствените си цели;
Жалко за детето и за родителите му. Бог да пази от такава трагедия!

Аз станах и казах пред всички министри в народното събрание ,че госпожа Латинка Ковачева се изгаври и с моето дете(разказах им конкретен стресиращ случей) , че работи не в услуга на децата ,обаче никой не направи нищо ,а това беше преди седем месеца.

Искам и да добавя, и да апелирам господата министри Борисов и Игнатов да поискат оставката на г-жа Латинка Ковачева....никой не дава право така да говори. Тя е поставена там да решава проблемите на всички деца с увреждания, а не да "поставя" диагноза.
Господа министри направете този акт и тая да си ходи от там, защото мястото не й е там.

09.03 2012 в 10:02

Когато полицията в една държава си прави каквото си иска и няма орган който да я озапти, то това значи, че тази държава е полицейска! Ние ако претендираме, че сме европейска и демократична страна, то трябва да отвърнем на този полицейски произвол много категорично и да го спрем. Не може да се клеветят така хора и да се обиждат. По този начим можем да кажем, че въпросната госпожа е курва и педофилка и се съвъкуплява с малки момиченца. Дайте да пуснем това в ефир и да и гледаме сеира. Не трябва дза допускаме невини хора да страдат заради некомпетентни полицаи. Те нямат място в редиците на МВР.

08.03 2012 в 23:46

А така, да се научат малко, че човек до доказване на вината е невинен, а не да си правят евтин PR. Но за сега ще е така МВР си прави на хората от л.....а дъвка :)

08.03 2012 в 21:09

Моля, пишете на кирилица!

08.03 2012 в 21:02

G-J KOVACHEVA SEGA OLEKNALIVI KATO PREMAHNAHTE EDIN KADUREN I BEZ ZASHTITEN CHOVEK ,I GO UVOLNIHA BEZ VIDNA PRICHINA ,DOVOLNALISTE KATO NARUSHIHTE CHOVESKATA ETIKA I SAMOLICHNOST KATO GO IZLOJIHTE PRED CQLATA DURJAVA S VASHTE GLUPOSTI NO ICO NEE SAM SHTEGO PODKREPIME ,TOI GOSPOD VRESHTA

08.03 2012 в 20:51

BRAVO NA ICO TOI E SVESTEN CHOVEK NQMA KAKVO DASE KAJE ,A TAQ SELSKA TETKA SHTE BQGA NA SELO DASI KOPA BOSTANA

08.03 2012 в 19:48

Това е един уважаван и кадърен учител ! Не заслужава да бъде уволнен ! Но той ще се върне на бял кон и тогава директорката-шивачка / това е образованието и - полувисше учител по практика шивачество/ какво ще прави ! Но се надяваме, че тя ще си тръгне по-рано, защото няма право да заема длъжността Директор: Няма специалност от дипломата за висше образование, позволяваща и да изпълнява нормата за задължителна преподавателска работа като директор. Дипломата и е "Социални дейности" . Тази дама Ковачева затвори Пето помощно училище- гр. София, сега трябва да затвори и Първо помощно училище- София !!!! Нека опита г-н Птухин е уволнен .....за сега и няма да пречи ! Успех госпожо Ковачева !

08.03 2012 в 18:18

Никой ли в тая държава не се сеща за презумпцията за невиновност. Всеки е невинен....... до доказване на противното. Противно ми е не само да чета, но ми се налага да слушам и дори да гледам тези мерзости по телевизията.Слухове и клевети не могат да служат като повод за уволнение. Съдът, дай Боже, ще реши казуса в полза на този господин. Обаче ако междувременно той си влоши здравето или нещо по-лошо, тези хулители ще спят ли спокойно? Мисля, че ДА.

08.03 2012 в 17:56

Само съд за тая женица ! Да знае какво да говори !