Полиция, мегафони и пропускателен режим във ''Факултета'' и ''Христо Ботев''

OFFNews 19 март 2020 в 20:51 5924 1

Специализирана акция се провежда в столичните квартали „Факултета“ и "Христо Ботев" тази вечер.

Полицията, заедно с екипи на Регионалната здравна инспекция, информират с мегафони за разпространението на COVID-19, призовават живеещите там да спазват мерките срещу коронавируса и да не се събират на големи групи.

За целта на два от изходите на квартала ще бъдат изградени и контролно-пропускателни пунктове, на които ще се следи да няма повече от двама души в даден автомобил.

Сходни мерки взеха в махали в Казанлък, Нова Загора и Сливен. След Нова Загора и Сливен, пропускателни режими или съобщения с мегафони в квартали на Пловдив, Ямбол и Казанлък.

По-рано днес беше съобщено, че заради информации в медиите за струпване и движение на групи от хора в столични квартали с преобладаващо ромско население, в нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването, Софийската районна прокуратура е възложила на съответните районни кметове и на началниците на районни управления при СДВР да преценят дали не се налага въвеждане на контролно-пропускателен режим.

Възложената от прокуратурата проверка е, за да установи дали са взети необходимите противоепидемични мерки срещу Covid-19, както и какви са предприетите мерки по отношение на хора, които нарушават карантинния си период след завръщане от рискови държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови