Петима станаха убитите в катастрофата край Мало Конаре по пътя Пловдив - Пазарджик (обновена)

Диана Варникова 12 март 2023 в 17:51 8301 3

Снимка ОДМВР-Пазарджик

На мястото на катастрофата работи дежурен прокурор.

Петима души са загинали резултат на тежко пътно–транспортно произшествие, което е станало около 16 часа, на пътя Пазарджик – Пловдив, в участъка между Мало Конаре и Говедаре. Това съобщи говорителят на местната Областна дирекция на полицията Мирослав Стоянов.

По първоначални данни катастрофата е настъпила в резултат на челен сблъсък на два леки автомобила. В момента там се извършва оглед, участъкът на шосето до село Говедаре е затворен и е въведена временна организация на движение и обходен маршрут. Пътуващите между двата града трябва да минават през селата Мало Конаре и Говедаре и оттам да се върнат отново на главен път 1-8. 

Първите данни бяха, че загиналите са 4 - на място са загинали водачите на двата автомобила – мъже на 44 и на 64 години, от Пловдив и от първомайското село Драгойново. Починали са още мъж на 71 години и жена на 52. Още трима души, пътници в двата автомобила на 30, 52 и 48 години са настанени в МБАЛ „Пазарджик“.

Впоследствие беше съобщено, че е починала  една от тежко ранените жени, приети в областната държавна болница в Пазарджик. 

Ударили са се два автомобила, а мястото на сблъсъка е на километър след кръговото кръстовище до село Мало Конаре в посока Пазарджик. „Ние минахме и наистина гледката беше ужасна - бялата кола беше на шосето, а другият автомобил се беше врязал в мантинелата, и цялата предна част беше нагъната на хармоника. Пристигнаха една пожарна, три линейки и две патрулки. Пожарникарите се опитваха да разрежат ламарините. Гледката беше ужасна“, сподели очевидец.

Най-вероятната причина за фаталния сблъсък е висока скорост, тъй като не е имало никакъв спирачен път, коментира Мирослав Стоянов, говорител на пазарджишката Областна полицейска дирекция. Участъкът, който е на 200 м от кръговото до село Мало Конаре, е прав и с изключителна добра видимост, но и двете коли най-вероятно са пътували с 90-100 км в час, шофьорите не са имали време за реакция. Единият е тръгнал да изпреварва и така е влязъл в насрещното платно. Последвал е челен удар.

На мястото се намира дежурен прокурор, съобщиха от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

3

Агент 001

13.03 2023 в 07:31

На пътя всички бързат, сякаш дяволи ги гонят. И някои бързо стигат до опелото на свещеника, за съжаление.

345

2

Джендо Джедев

12.03 2023 в 20:28

Ужас, 4 жертви... Дано да няма повече.

8053

1

DARTH VADER

12.03 2023 в 19:10

Такива новини много ме разстройват

Това е неправилно изпреварване,откъдето и да погледнеш...

Простотията убива,за съжаление