Папазов: Незаконното строителство в Аспарухово е причина за потопа във Варна

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2014 в 11:05 3392 19

Данаил Папазов

"При строителството в това дере до улица "Горна Студена" има допуснати сериозни слабости. Не може да има къщи в самото дере. И при силен дъжд цялата вода се излива в една улица, която е около три метра широка, асфалтирана е и от двете страни има бетонни огради. Нали разбирате, че тази вода няма къде да отиде и тя тръгва по тази улица като в канал."

Това заяви транспортният министър Данаил Папазов в предаването "Неделя 150" по БНР по темата за потопа във Варна.

По думите на Папазов допуснатите слабости при строителството в Аспарухово са една от причините за бедствието във Варна.

Вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че природното бедствие, а не човешката грешка са в основата на трагедията във Варна.

"Още веднага след като се разбра, че има много тежки поражения в кв. "Аспарухово", от всички министри аз бях най - близо в Русе, веднага тръгнах и около 9 часа вечерта бях на място в Областна управа. Запознах се с обстановката, след което с командващия флота адмирал Румен Николов отидохме на най - пострадалата улица "Горна Студена", където съществуваше все още голяма опасност", разказа Папазов.

В нощта на потопа транспортният министър е работил на място заедно с военните, за да разчистят натрупаните десетки автомобили, които на тясната улица образували бент.

"Военноморските сили заедно с "Гражданска защита" извикаха войници от Военноморската база и почти на ръка изчистихме натрупания материал, тъй като водата започна да си пробива път под този бент. Оставихме дежурни на място, които да следят нивото на водата в дерето. Нямаше пряка опасност през нощта да възникне, тъй като електричеството беше спряно. При нас имахме само локално осветление от агрегати от военните и от "Гражданска защита"", допълни още Папазов.

На 20 юнив Youtube бе публикуван интересен видеоклип, подкрепен със снимков материал, показва как отводнителното дере на варненския кв. "Аспарухово", който пострада най-тежко от пороя в града, е унищожено, а върху него има няколко незаконни постройки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2014 в 18:19

Поне този министър назовава истината такава, каквато е за разлика от наглеца Офчев.
Дъжд е валял и ще продължава да вали. Имало е и ще и по-силни дъждове.
БЕДСТВИЕТО и 'ПОТОПА' го причинияват хората, които не са се съобразили с правилата за градоустройство и планиране на градската инфраструктурата.
В края на краищата става въпрос за човешка АЛЧНОСТ и непукизъм.
Незаконното строителство НЕ се е случило за месец или два.
Този процес на беззаконие или на законосъобразно строителство в разрез правилата продължава години наред и НЕ само във Варна.
Просто сега се случи във Варна.Не съм от Варна и доколкото си спомням повече от десетилетие имаше някакъв несменям кмет-послушко Кирил Йорданов.Общинските съветници и въпросното чуело са виновни, а не някой от Луната.

23.06 2014 в 14:14

На снимката горе - типичен комунистически цървул
-----------
Пусни една снимка да те видим тебе!

23.06 2014 в 07:20

Професор Блядистан Потурански пак не си е взел хапчетата. Какво да се прави, свят голям, болни идиоти разни.

23.06 2014 в 04:13

На снимката горе - типичен комунистически цървул

22.06 2014 в 23:24

Еми добре де, вместо "пиндос" може пък да се използна "Übermensch". И без това става дума за Четвъртия хилядолетен Райх.

Ако не знаете нещо, питайте "Професор Балкански".

22.06 2014 в 23:08

Думата "пиндос" не се използва в българския език. В уикипедия намерих това:
В начале XXI века слово «пиндос» стало использоваться в русском сленге как этнофолизм[4">[14"> по отношению ко всем американцам[1">[14"> (наряду с его производными «Пиндосия»[15">, «Пиндостан»[3">[15">, «СШП» — «Соединённые Штаты Пиндостана»). По сообщениям СМИ, в этом же значении слово «пиндос» использовалось в армейском сленге российских подразделений миротворческих сил ООН в Косово в качестве национального прозвища всех военнослужащих США[1">[16">, получившее распространение с первых дней операции в Косово[17">.

Т.е. Професор Балкански говори на руски сленг, което обяснява много странния му начин на изразяване и най-вече на мислене.

22.06 2014 в 22:09

Много добър въпрос на Anonymous: "Какво е "пиндос"?"

"Пиндос" е Übermensch, представител на висша раса, агресивен субект от УСА, бивша дребнобританска колония в Северна Америка, според който Четвъртия хилядолетен Райх трябва да владее света и всички останили са длъжни да им се подчиняват.

Ако нещо не разбирате, питайте "Професор Балкански".

22.06 2014 в 14:21

Още един продукт на великото образование от времето на комунизма ... аре пак кажете, че МОН си е вършело работата преди 89-та ... Иначе един друг комунистически кадър вчера каза че дъждът бил проблема ... а сега? А кмета на Каварна обвини дърветата .. с него частично мога да се съглася ако приемем факта че 99% от политиците в България са .. еми дървета. Все пак най-доброто обяснение остава, че циганите са виновни - защото те избраха комуниста Папазов, защото те избраха гробаджията за кмет на Варна, защото те са овладели държавната администрация, както и общинската и там няма нито един виновен българин... въобще те са виновни за всичко, и за неработещите инспектори и за лошото образование и за дъжда... сори пичове - вие сте виновни и ще става по-зле. Това е истината и никой не може да ви помогне като гледам какво си причинявате и какво планирате да си причините. Жалко, че покрай вас ще страдат и малкото адекватни българи (като мен хаха). Но няма проблем - продължавайте да хвърляте вината на някой друг, доста добре успявате да се самонакажете после...

22.06 2014 в 14:14

Стига сте показвали олигофрени с техните тъпи обяснения, от материала се разбира, че този е въртял лопатата заедно с войниците! Папаразов по-голямо бедствие от вашето правителство няма! ОСТАВКА БЕ БОКЛУЦИ НЕКАДЪРНИ!

22.06 2014 в 13:12

Варненецът Папазов, като министър на транспорта не свърши нищо за Варна, но дойде да дава оценки и да търси дивиденти от бедствието. Хвала на такиви граждане.