Великотърновска област продължава да бедства

OFFNews 22 юни 2014 в 08:32 3477 0

Бедственото положение във великотърновско продължава и днес, пише Нова телевизия.

Разчиства се пътят към селата Габровци и Шодековци, комисии вече описват щетите в Килифарево и Дебелец, в Асенова махала във Велико Търново. Провеждат се срещи и със земеделски производители, чиито ниви са залети.

Проходът "Хаинбоаз" ще бъде оправен чак след месец. Камиони изсипват камъни, за да укрепят пътя и да започнат ремонтните дейности през следващата седмица.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов заяви, че по всяка вероятност бедственото положение ще бъде отменено със заповед в утре, 23-и юни, когато бъдат разчистени пътищата.

Бедственото положение в Община Аксаково беше отменено. Възстановителните работи ще продължат и днес, 22-ри юни. Все още няма сигурна информация за двете изчезнали деца по време на наводненията в четвъртък.

Остава проблемът с разрушения мост на входа на село Ген. Кантарджиево в посока от Албена към селото. Той е проходим само в едното платно. Проблем има и с пътя, който е около моста, затова ще се направи корекция на дерето и основен ремонт на моста в посока с. Ботево. Екипи работят по отводняването на с. Долище.

В Добрич бедственото положение продължава и днес. В северната част на града водното равнище още е високо заради силния воден отток от язовира в с. Плачи дол, пише "Труд".

Високите етажи в Добрич от два дни са без вода, а по по-ниските водоподаването е нередовно. Екипите на ВиК работят без прекъсване за отстраняване на проблемите.

Около 2000 имота и вчера бяха без ток, тъй като 17 трафопоста са наводнени. 10 екипа на пожарната изпомпваха водата в засегнатите райони. След бедствието са получени над 700 сигнала за наводнени имоти.

Днес доброволци и екипи на "Пожарна безопасност" ще продължат работа по разчистване на щетите в пострадали градове и село.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови