МВР работи по две версии за смъртта на пребития таксиметров шофьор

OFFNews 09 октомври 2022 в 17:38 4826 3

Полицейски автомобил в кв. Факултета в София

Снимка МВР

Полицейски автомобил в кв. Факултета в София

МВР работи по две версии за смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор, който почина в събота след побой в кв. "Разсадника" в София - предаде БНР.

Първата е дали в сбиването между починалия и задържания 23-годишен мъж не са се намесили и други хора. На протест близките на жертвата твърдят, че той е бил нападнат от няколко човека и заплашиха основния заподозрян да му "стъжнят живота", както и на цялата му рода.

Втората е дали задържаният не е нападнат и удрян от познати на починалия водач, след което да се е стигнало до ескалацията.

По случая има и образувано досъдебно производство.

Задържаният за 72 часа 23-годишен мъж е криминално проявен. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие умишлено нанесена средна телесна повреда - съобщи по-късно прокуратурата. Предстои среща на главния прокурор Иван Гешев с роми от кв. "Факултета".

Близки и познати на починалия шофьор се събраха на протест близо до мястото на инцидента. Те твърдят, че никой от близката АГ болница не е излязъл да окаже първа помощ. Около 16 часа протестиращите блокираха кръстовището на столичните булеварди "Константин Величков" и "Александър Стамболийски". Пропускаше се градският транспорт. През нощта таксиметрови шофьори блокираха кръстовището на пл. "Орлов мост" в знак на съпричастност към семейството на починалия техен колега. Кръстовището беше освободено за движение рано тази сутрин.

Боят започва, след като два автомобила се засичат. Един от първите пристигнали на мястото е братът на починалия. "Изтичах до тука да видя какво става и с какво са го били, как са го били, не мога да ви кажа и аз", казва той, цитиран от БНР.

Служебният вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев ще разговаря през следващите дни с представители на таксиметровия бранш. От транспортното министерство съобщиха, че ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността на таксиметровите водачи след поредния случай на посегателство срещу шофьор на такси. В срещата ще участват и представители на професионалното ръководство на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

PaulPierce

09.10 2022 в 19:04

Тепърва ще зачестяват подобни случаи, след като мангалите са безнаказани

22548

2

dolivo

09.10 2022 в 18:56

направо на 360 ще се завърти този случай
трудна циганска работа...

-480

1

Октим

09.10 2022 в 18:19

След като видях всички чернилки от махалата в защита на таксиметровия шофьор, ми се струва, че случая ще се завърти на 180 градуса ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!