След нощ на блокади, заради убит колега, таксиметровите шофьори готвят масов протестст

OFFNews 09 октомври 2022 в 08:57 7904 4

Блокадата на бул. Тодор Александров

Снимка БНР

Блокадата на бул. Тодор Александров

След като часове наред миналата нощ таксиметрови шофьори протестираха заради смъртта на свой колега Христо Трайков, ситуацията в столичния квартал "Разсадника" е спокойна, съобщи БТА. През нощта за часове беше блокиран бул. "Тодор Александров" кръстовището и "Орлов мост" с искане за азследване на убийството. 

Планира се масов протест, като засега не е ясно кога ще се проведе, съобщи БНР.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, обясни, че искат представители на МВР да им разяснят как протича разследването на убийството.

"Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата", посочи по-рано Петър Владимиров.

34-годишният шофьор на такси беше убит в събота вечерта при спречкване в столичния квартал "Разсадника".

В този момент на мястото на инцидента близки и познати на починалия оставят цветя в негова памет.

Снощи, след свада за навлизане в еднопосочна улица, 34 годишният шофьор на такси загина при пробой. Инцидентът стана на кръстовище, близо до Първа АГ болница "Св. София" малко преди 19:00 часа, непосредствено до ул. "Хъшове".

По-късно таксиметрови шофьори блокираха бул. “Тодор Александров” в София и движението към ЖК Люлин и едноименната магистрала. Блокадата беше близо до сградата на Трето районно, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.

По първоначални данни е възникнала свада между 34-годишният Христо Трайков и друг младеж на 29 години. По данни на очевидци става дума за навлизане в насрещното от страна на таксито. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито.

Според данните, получени в МВР, 29-годишният е удрял такисметровият шофьор. Той паднал на земята, като минути преди това успял да се обади на брат си. Пристигналият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта. 29-годишният е задържан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

4

Constanza

09.10 2022 в 19:16

Разбирам Ви, но не може улицата да диктува работата на съда.
И какво според Вас можеше да се говори предварително с тях (и имат ли изобщо браншова организация), за да се предотврати случилото се. Най-вече като се има предвид, че не знаем какво точно се е случило.
Протестиращите, между другото, също не знаят.

22548

3

dolivo

09.10 2022 в 12:16

Протестира се по 2 причина
- няма доверие в разследващия орган при толкова корупция и "лесно" измъкване на очадърени хора
- групова браншова солидарност, с която организациите не работят правилно. Сега, такиджиите са малко диви че и простовати, но си вадят хляба с доста труд. Трябва да се говори с тях за проблемите им, и да се адресират предварително, а не подир дъжд качулка

Инак всеки с голям брой приятели или последователи от ФБ може да блокира кръстовище

2051

2

Propaganda

09.10 2022 в 10:19

Тая площадна справедливост е нож с две остриета.

Възможно е да се окаже, че таксиджията е проявил първо агресия, а останалото е самозащита, завършила за съжаление със смърт.

Доста различни, дори странни, версии има засега.

865

1

Constanza

09.10 2022 в 09:39

За какво протестират, естествено, че ще се разследва убийството.

 
X

Да помогнем на украинските деца!