Лазаров: Нямам грешки по операцията в "Лясковец"

OFFNews 23 февруари 2015 в 12:17 3476 2

Лазаров: Нямам грешки по операцията в

По случая "Лясковец" в МВР са направени няколко проверки и в нито една от тях няма заключение, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е извършил нарушения и грешки.

Това стана ясно от обясненията на самия Лазаров пред журналисти. В събота стана ясно, че за провала на акцията отговорност носи директорът на отдел "Криминална полиция" в Главна дирекция "Криминална полиция" Атанас Илков, който е уволнен дисциплинарно.

"Не са ми ясни мотивите за уволнението на Атанас Илков", коментира в понеделник Лазаров, който научил за уволнението от медиите. Той посочи, че никога не е заявявал при служебни разговори в МВР, че е бил подвеждан на Атанас Илков. „Знаете, че има образувано досъдебно производство и оттук нататък думата ще имат съдът и прокуратурата, която внася обвинителния акт. В МВР са направени няколко проверки, които аз няма да коментирам, тъй като има съответни резултати, има подадени жалби по съответния административен ред, така че аз едва ли мога да ги коментирам”, каза Светлозар Лазаров, цитиран от "Фокус".

Той все пак обясни, че след инцидента той е бил обект на много проверки. "Вие знаете ли колко проверки се правеха оттогава в МВР и то основно по отношение на действията на главния секретар? И аз вече не знам, но знам със сигурност, че няма установени нарушения или грешки по отношение на действията на главния секретар”, обясни той.

Той допълни, че конкретно за случая „Лясковец” носи отговорност пред ръководството на МВР и припомни, че непосредствено след операцията е предложил да си подаде оставката, но тя не била приета от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. 

"Очаквам с нетърпение случаят „Лясковец” да влезе в съда. Само по този начин ще се разкрие обективната истина за случая и ще паднат всички инсинуации", обясни Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!