Две имигрантки починаха от студ до Малко Търново

Последна промяна на 07 февруари 2016 в 08:26 5801 18

Две жени от Афганистан, пресичащи границата при Малко Търново, са починали от измръзване тази нощ.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от бТВ. 19 мигранти са открити в района на местността „Бърдце” в Странджа, жена и момиче са починали по време на спасителните действия, съобщи МВР, цитирано от Фокус. Сигналът за групата в района на местността Бърдце в Странджа е подаден около 17.40 вчера от граничен наряд от ГПУ Малко Търново, който е забелязал емигрантите.

Снежната покривка на мястото е достигала 50см, а хората са били във влошено здравословно състояние и веднага са започнали спасителни действия от страна на екипите. Наложило се е дори пренасяне на ръце до пътен участък в района, откъдето да бъдат откарани в болница. По време на спасителните действия е починало момиче на видима възраст между 14 - 16 г., а на път към болницата е починала и жена на видима възраст между 30 - 40 години. Останалите 17 души са спасени, настанени са в болница и са под лекарско наблюдение. Предстои установяване на народността и статута им, както й начина на преминаване през границата.Групата е била от 19 души.

Сред нелегалните мигранти има 12 деца, с втора и трета степен на измръзване в болницата са настанени 11 деца и две жени, съобщи Нова тв. 

Първата линейка пристигна в Спешно приемно отделение на Бургаската болница около 21,30. С нея бяха докарани две момиченца на видима възраст 4 и 5 години. По думите на майка им са от Ирак. Двете момиченца били в първата група, която граничните успели да извозят от гората.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2016 в 11:00

До: Стефан

Стефане,

Ислямското нашествие в момента е резултат от джихад – свещена война на мюсюлманите срещу неверниците.

Неверниците, Стефане, са:
- МЮСЮЛМАНИТЕ от вражеската секта плюс
- недостатъчно ревностните МЮСЮЛМАНИ и
- всички ДРУГОВЕРЦИ

Виж корана. Там пише кой е враг на аллах и какво трябва да се прави с него. Не те съветвам да търсиш здрав разум и логика. Няма да намериш.

Ситуацията с така наречените бежанци сега е все едно Вермахта да спори с SS кой е по-добър нацист и поради този конфликт хиляди нацисти и жените им да прииждат към Балканите, естествено изтощени от война. И като се окопитят, почват да се плодят и да ни налагат нацистки режим.

Прочети корана преди да се правиш на радетел за правата на страдащите.


08.02 2016 в 09:54

"мигранти" е неологизъм и смислово е по близко до някакво периодично повтарящо се действие, напр. "мигриращи птици" и т.н. Само че тези, т.нар, "мигранти" не са "иди-ми дойди-ми" както например просещите джипсита от Бг и Ру в Скандинавия! Те са Емигранти, за собствените си квазидържави! Целта им е да дойдат в Европа и тук да се заселят, да смучат, да тровят и да унищожат Европа! Те са Имигрантска вълна в Европа. Те Имигрират в Европа, а не "мигрират". Огромни облаци скакалци, които изяждат всичко, и след тях остава само опустошена земя! Тази вълна, това нашествие е сравнимо с нашествие на пълчища заразени с бубонна чума плъхове, а думата "мигранти" ле-е-еко ни отклонява, подсказва, като че ли става въпрос за прелетни птички, ластовички някакви и чурулик-пенчовчета:))
"Хуманитарна криза","Мигранти", "Хибридна война", "Евроатлантизъм", "Инфраструктура"... това както е писал Оруел, е "Новоезик". Целящ обуначване, затъпяване,подменяне на истината с лъжа.Пишат мигранти, тиранти, тути-кванти и прочее брътвежи на това което е нашествие, агресия, нахлуване, нахълтване!
А що касае факта, че тези...или малка част от тях, все пак, хора -"минават" само през България на път за Западна Европа - то те ще станат "мигранти" когато като щъркелите, лястовичките, пеликаните и прочее пернат народ поемат обратно. ..."Ха дано, ма надали!" - както рекла малката циганка, като я питали дали е девствена.

Христо Ботев е издавал вестник "Дума на българските Емигранти" а не "...на...Мигранти".

през 1998 год има една беседа на Я.Дачков с доц. Борислав Георгиев за значението на въпросните думи - но става въпрос за "Емигрант", "Имигрант" и "миграция" 1998 год думата "мигрант" не съществуваше в българския език.

Целта е шаш, шашардисване на народа!


И, прочее спора не е от никакво значение, Jeremija, не го приемайте като заяждане, поздрави!

08.02 2016 в 08:54

Не че е много важно, ама не е лошо журналистите да знаят: емигранти са тези които напускат България, а имигранти са тези които искат да влязат в България. Много находчиво не едно място е написано мигранти. То е събирателно за двете и поне не е грешно.

08.02 2016 в 02:03

@Стефан! хиперактивен боклук! след като беше в...как беше..."десантните батальони към танковите бригади", ха, ха, ха сега па долетя и до"лагерите"(тцц!) Ти си точно това което ти написа един! FELDHURE! Полева Курва! Вероятно и като такава обслужваш "Лагерите".

Ти, FELDHURE,"Стефан" колко муслимани познаваш, искам да кажа, не от позицията "нисък клек"))?

07.02 2016 в 18:05

До: pineapple
Всеки има право на мнение, но преди да пишеш; с колко бежанци си разговарял? и колко араби познаваш?, че да знаеш от какво бягат тези хора и какво искат тук. Престанете със заучените фрази и отговори, мислете и преди да се изказвате се запознайте с въпроса, по който говорите от първо лице.
Лека вечер.

07.02 2016 в 13:47

До: Стефан

Стефане,

Ако се качиш на Рила в снежен ден и замръзнеш, кой носи отговорност за твоето измръзване 1ва, 2ра или 3та степен?

Ако се опиташ да преминеш границата на Египет по този начин, ще те разстрелят и ще те оставят да гниеш там. Държавна граница се преминава на КПП, с паспорт в ръка. Всеки, който преминава на друго място, е престъпник.

Тези хора са от Афганистан, където няма война. Но има управление на античовешкия ислямски закон, шариат. Те бягат от него, и като дойдат в Европа отново си искат шариат. Тези хора нямат представа, че проблемът им е в исляма. Затова където има ислям в днешния свят, има мизерия. Ако искаме да им помогнем, трябва да спрем ислямизирането на Европа, а не да го ускоряваме.

07.02 2016 в 13:21

Горките мигранти! Прескочили внушителната ограда на снимкатa(как ли са успeли без чужда помощ!?) и починали без да дочакат трафикантите (ууупс тук обърках).

07.02 2016 в 11:20

всичко в така нароченото бягство от войната на Изток Е ДОБРЕ ЗАМИСЛЕНО И СЪЗНАТЕЛНО НАПАРВАНО най- малко по причина на войната. Прави впечатление че или пътуват главно жени с деца, или само мъже. Съжалявам но ще го кажа. Те са като нашите цигани. Бързо научават правата, които им дава свободния демократичен свят. Западния свят който е по християнския от българския и балкански (без Гърция). И агресивно си ги търсят. Те знаят че тук действа закон за събиране на семейство и СЪЗНАТЕЛНО, ПОВЕЧЕТО ПЪТУВАТ ОТДЕЛНО. За да изтеглят жените си, децата си или мъжете си. Ако последните вече не ги чакат в Европа. Е, някои не осъществяват европейската си мечта, но аз плача за ЕВРОПЕЙСКАТА НИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

07.02 2016 в 11:04

ЕС и Меркел, като искат мигранти - да им организират и адекватен транспорт.

От една страна ги канят, от друга плащат на Турция да Ни пази?!
:D

Иначе, историята е тъжна. Мигрантките са умрели от студ, като българските пенсионери...
Тъжно, тъжно.

07.02 2016 в 10:37

Естествено, че проблемът с бежанците се раздува от враждебни пропагандни системи, за да всеят смут, страх, ксенофобия, омраза, разделение. За да отклонят вниманието от въпиющите вътрешни проблеми. А всяко едно събитие имаче повече от една гледна точка. Има демографски проблем и хиляди обезлюдени села, терени и местности. С подходяща програма много от тези хора могат да се убедят да останат в страната, да научат езика и обичаите и да се внедрят в пазара на труда като земеделци, работници, полицаи, шофьори и изобщо много от работите, за които българите се оплакват че са ниско платени и тежки. Но за това трябва желание от държавата, защото в противен слушай ще ги налапат веднага разни имами, депесета, местни мафиози и други с користни цели за експлоатация.