Доживотен затвор получи мъж, запалил жена си

OFFNews 21 януари 2016 в 16:33 4405 1

Доживотен затвор получи мъж, запалил жена си

Апелативният съд във Варна осъди на доживотен затвор мъж, който уби жена си чрез запалване. 

58-годишният Ахмед Басриев е обвинен от Окръжната прокуратура в Търговище за хулиганство, закана за убийство и убийство по особено мъчителен начин на 49-годишната майка на трите му деца С. Мехмедова, която залял с бензин и запалил на 5 януари 2014 г. в дома им в търговищкия кв. „Бряст“.

Първоначална Окръжният съд в Търговище му даде 18 години затвор при първоначален строг режим. 

Прокуратурата протестира решението и поиска доживотен затвор без замяна.

Днес прокурор от Апелативната прокуратура във Варна заяви в съдебната зала, че исканото най-тежко наказание е прекалено строго, но заради изключително високата обществена опасност на извършеното убийство чрез запалване с бензин, в състояние на алкохолно опиянение спрямо майката на трите му деца, високата обществена опасност на самия подсъдим, който системно тормозел съпругата и роднините им и злоупотребявал с алкохол, най-справедливата присъда спрямо него ще бъде доживотен затвор, съобщават от държавното обвинение.

Съдът оправда подсъдимия за закана за убийство и хулиганство и потвърди присъдата на Окръжния съд в Търговище, като я измени в частта на наложеното наказание и определи доживотен затвор за убийството на 49-годишната Мехмедова, извършено по особено мъчителен начин.

Жената почина седмица по-късно в реанимацията на варненска болница, където бе приета с 80 процента изгаряния по тялото.

Присъдата на Апелативния съд във Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови