Стрелецът от Лясковец влиза в затвора доживот

OFFNews 19 ноември 2015 в 11:46 5301 8

Стрелецът от Лясковец влиза в затвора доживот

Стрелецът от Лясковец Петко Петков получи присъда доживотен затвор без право на замяна. Присъдата беше постановена днес от Окръжния съд във Велико Търново.

Петков бе признат за виновен, че на 14 март 2014 г. е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви още петима полицаи, изпратени на акция в жилището на Петков, за да изземат незаконно притежаваното от него оръжие.

Наказание от осем години лишаване от свобода определи Съдът за притежанието на ловна карабина „ИЖ“, полуавтоматична ловна карабина „Arsenal“, полуавтоматична едноцевна пушка „BAIKAL“ и двуцевна гладкоцевна пушка „ИЖ”, както и 343 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия, съобщава "Фокус".

Петков трябва да заплати и 390 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на съпругата на Емил Шарков - Милена Шарков, на дъщеря му - Теодора, както и на родителите му - Ваня Рипчева и Емил Шарков. Петков трябва да заплати и обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 10 000 лв. на един от пострадалите спецполицаи, прострелян при акцията. Петко Петков е осъден да плати и над 52 000 лв. направени разноски по делото и държавна такса върху уважения граждански иск. Оръжията на Петко Петков, които бяха доказателства по делото се изземват в полза на държавата, а доказателствата, притежание на СОБТ, се връщат на спецслужбата.

„Напълно съм невинен и ще го докажа. Започва голямата битка. Ще сваля превръзката на Темида", каза Петко след прочитането на присъдата. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново в 15-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови