Бургаският побойник от автобуса минава на самостоятелно обучение

OFFNews - Бургас 29 януари 2016 в 12:55 2722 0

Снимка btvnovinite.bg

Нападнатият в автобуса Чанко Стайков

Димитър Чантов, който наби възрастен бургазлия в градския транспорт, е преминал в самостоятелна форма на обучение. Наказанието е било взето на педагогически съвет на професионалната гимназия по електроника и електротехника „Константин Фотинов“.

Това никак не е лесно, защото предметите са много, нашето обучение е специализирано, но при желание на ученика, може да завърши, каза директорът на гимназията Коста Папазов. 16 – годишното момче е пробвало няколко дни да посещава часове, но не е издържало на психическото напрежение. Родителите му също са преценили, че тази форма на обучение ще е по-подходяща.

Съжалява за стореното, сподели и със съучениците си. Но няма връщане. Той разбра, че отсега нататък са трудностите за него“, добави Папазов.

Провеждани са срещи и с останалите ученици, психолози са работели с децата, коментирана е тази случка, поясни директорът. Направено е всичко по силите ни да не се повтарят подобни случаи, каза още Коста Папазов.

С последно предупреждение за изключване са пък тримата ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Бургас, които нападнаха техен връстник от съседно училище до будка за закуски през миналата седмица. Поведението на десетокласниците е обсъждано също на педагогически съвет. Момчетата казали, че съжаляват и причината да ударят момчето от Гимназията по туризъм била детски конфликт

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови