Нападнатият в автобус бургазлия е бил кандидат-общинар на РБ

Повдигат обвинение за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на 16-годишния бияч

OFFNews - Бургас 11 януари 2016 в 15:45 4939 8

Снимка gramofona.com

Битият бургазлия Чанко Стайков

Обвинение по причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди се очаква да бъде повдигнато на 16–годишния бургазлия, който нападна възрастен бургазлия в градски автобус.

Към момента разследването се води срещу неизвестен извършител. Предстои да се изясни и размерът на телесната повреда, за което е назначена и експертиза. Наказанието в такъв случай предвижда от две до десет години затвор при средна или до три години, пробация или глоба при лека телесна повреда.

Нападателят е установен, уточняват от Районната прокуратура в Бургас и допълват, че това предстои да се случи и за свитедели на инцидента.

По непотвърдена информация 16–годишният бияч се казва Митко Чантов, ученик в професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ в Бургас. От Районната прокуратура в Бургас все още не са повдигнали обвинение.

Междувременно, от Реформаторския блок осъдиха нападението и призоваха за да се ускори поставянето на видеонаблюдение във всички автобуси в града, както и на спирките. Битият 64–годишен авиоинженер Чанко Стайков бе кандидат за общински съветник от политическата формация на последните избори.

Припомняме, че младежът се е нахвърлил с юмруци срещу бургазлията, след като възрастният мъж направил забележка на приятелката на момчето да си свали краката от седалката в автобуса. Чанко Стайков е с четири избити зъба и множество контузии по лицето след нападението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови