Бъчварова за Сидеров: За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление

OFFNews 26 октомври 2015 в 08:17 6024 10

Бъчварова за Сидеров: За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление

За да бъде задържан Волен Сидеров, законът казва, че той трябва да е извършил тежко престъпление. Това е към момента равносметката от снощния екшън с лидера на "Атака" в НАТФИЗ

Пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни, че снощното поведение на Сидеров не предполага подобна квалификация. "За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление, а, за да бъдат защитени българските граждани, вчера бяха ангажирани голям брой служители - поне стотина полицаи, може и по-малко. Това е значителен брой, в същото време имахме грижа по охрана на избирателните секции. Но това беше начинът да не допускаме ситуацията да ескалира повече", обясни вътрешният министър. 

Сидеров е бил откаран, за да даде показания, а по-късно с линейка е отведен в "Пирогов", за да му бъде оказана помощ и да бъдат освидетелствани нараняванията му.  

Ако той откаже проба за алкохол и наркотици, никой не може на сила да му вземе, каза Бъчварова. По думите ѝ Сидеров вероятно е отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. 

"Така е разписано в закона и, оказа се, че никой не може да контролира действията на г-н Сидеров. Законът трябва да бъде променен от депутатите, които се ползват от имунитет", каза Бъчварова. Тя лично се ангажира да внесе законови промени. 

Има яснота кой е нанесъл удари на Волен Сидеров. "Той вчера е бил разпитан и мога да кажа, че той не е полицай и не е бил полицай. В момента няма да разкрия повече от самоличността му, защото все пак и той трябва да бъде сигурен за себе си", каза вътрешният министър. "Бях на мястото и мога да кажа, че той просто избухна и нанесе ударите, а нашите сужители предпазваха г-н Сидеров, защото имаше много други хора, които искаха да направят същото. Не мисля, че имаше подставени лица в тази бързоразвиваща се ситуация", коментира още Бъчварова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!