Арестуваха човека, ударил Сидеров, не е полицай или студент

OFFNews 26 октомври 2015 в 07:57 20236 26

Снимка Сергей Антонов

Човекът, ударил лидера на „Атака“ Волен Сидеров след нахлуването му в НАТФИЗ снощи, е бил арестуван. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред bTV.

Арестуваният не е полицай и не е бил такъв, той е столичанин, но не е преподавател или студент в НАТФИЗ, подчерта Костов.

Главният секретар на МВР опроверга твърденията на Сидеров, че полицията е опитала да го убие по нареждане на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Присъствието си на скандала с Волен Сидеров, както и пристигането на вътрешния министър Румяна Бъчварова, Костов обясни, че с това, че голяма част от силите на реда в София е била ангажирана с охраната на пренасянето на изборните бюлетини .

По думите му е възможно часът и мястото на скандала, предизвикан от Сидеров и други членове на "Атака", не са били избрани случайно.

Костов е категоричен, че студентите и гражданите пред НАТФИЗ не са проявили агресия към полицаите.

Комуникацията със Сидеров не беше възможна снощи, каза още Костов, като допълни, че лидерът на „Атака“ е бил разпитан снощи. Той отказа да коментира показанията на Волен Сидеров, като обясни, че с това може да нагруби хора, които не го заслужават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!