Бъчварова: Няма пропуски в разследването на убийството на Тодор

OFFNews 14 януари 2016 в 15:50 4330 1

Снимка БГНЕС

Вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Колегите от МВР във Враца работят много активно и мисля, че не може да се каже, че има пропуски", обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на въпрос има ли пропуски от страна на МВР по случая във Враца, при който бе пребит до смърт 18-годишния Тодор Йорданов.

По думите ѝ случаят е драстичен, заради проявената жестокост на млади хора, която според нея е абсолютно тревожна и недопустима.

Тя отказа подробности около разследването на трагичния инцидент.

На 12 януари 32-годишният Иван Дамянов и 36-годишният Десислав Дамянов пребиха до смърт 18-годишното момче. Двамата са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост след нанасяне на лека телесна повреда. Прокуратурата е поискала и най-лекото наказание за двамата - 5 години затвор, което предизвика протести в града.

В резултат на протестите срещу действията на прокуратурата главният прокурор Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура да провери работата на местните прокурори. Тази вечер в столицата също се организира протест с искане за справедливо наказание за убийството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови