Прокуратурата иска минимална присъда за убийците на Тодор от Враца

Пребитият бил починал заради "лека телесна повреда"

OFFNews 13 януари 2016 в 18:16 35818 46

Според прокуратурата пребитият Иван от Враца починал заради

Снимка Трибали

Окръжната прокуратура във Враца привлече като обвиняеми братята Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години), известни като Поничките. На 12 януари двамата пребиха до смърт 18-годишно момче.

Според прокуратурата двамата са причинили смърт по непредпазливост, нанасяйки лека телесна повреда. Двамата са задържани от прокурора за 72 часа и предстои внасяне на искане за постоянен арест. Според прокуратурата двамата братя и убития Тодор се спречкали, след като той подсвирнал с клаксона на автомобила си. Двамата "нанесли множество удари с ръце", но разследването показало, че Тодор също нанасял удари, но с метален бокс. 

По информация на БНТ прокуратурата е поискала минимална присъда за двамата убийци, която се равнява на 5 години в затвора, защото са убили Тодор "по непредпазливост". Момчето си е глътнало езика, което е причинило задушаване, за което не са виновни побойниците.

Единият от биячите е криминално проявен за кражби и шофиране в нетрезво състояние. 

Братът на убитото момче твърди, че убийството е напълно умишлено. Пред Нова тв тази сутрин той обясни, че не разбира защо двамата мъже са продължавали да го удрят така ожесточено.

„Приятелката на брат ми, която се е возила до него в колата, разказа, че двамата мъже са изскочили на платното и той натиснал клаксона. От това се стигнало до караница и съответно - до сбиването", разказа той. По разкази на очевидци биячите имали боксове, с които налагали младежа. 

„След като са големи, възрастни хора, защо са реагирали така, защо са го били с боксове? Това убийство е абсолютно предумишлено за мен. От това, което разбрах от свидетелите, и от снимките - за мен тези хора са били с ясната нагласа да го убият", каза той. По обясненията му наоколо имало хора, които безучастно наблюдавали сцената. 

По-рано днес кметът на Враца Калин Каменов заяви, че в града има доста хора, които се чувстват безнаказани, но това трябва да спре. "Вчерашният ден е от поредицата тъжни дни, смятам срамни дни за нашия град. Това е случай, който за съжаление е ежедневие във Враца. Тук често пъти се решават проблемите по този начин. Смятам, че трябва да се засрамим от това си поведение, защото така не се решават проблемите. Младите хора в този град трябва да дадат пример, че не трябва да сме безучастни. Трябва да се даде отпор на наглостта", каза Каменов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!