18-годишният Тодор починал от храна в белия дроб

OFFNews 14 януари 2016 в 15:08 17273 13

Снимка Трибали

18-годишният Тодор Йорданов е починал от попаднала в белия му дроб храна, а не защото си е глътнал езика, каквато беше първоначално обявената версия за смъртта на младежа. Това показват резултатите от аутопсията, съобщи bTV.

Тодор почина във вторник, след като беше пребит до смърт от 32-годишния Иван Дамянов и 36-годишния Десислав Дамянов в центъра на Враца.

Двамата братя получиха обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда.

Прокуратурата е поискала минимална присъда от 5 години затвор за двамата биячи. Според обвинението братята са биели Тодор с ръце, а той нанасял удари с бокс.

В същото време Спешната помощ във Враца обяви, че линейка е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути след подаването на сигнала.

Според доклада, изпратен до Министерството на здравеопазването, сигналът за инцидента е подаден в 13 часа, а в 13.05 часа на мястото е имало линейка.

В доклада се посочва, че медиците трудно стигнали до младежа заради събралите се хора.

Когато спешните медици все пак стигнали до Тодор, зениците му били разширени и не дишал. Те му поставили ампула адреналин през интубационна тръба и една ампула атропин. 

Момчето е откарано в болницата в 13.16 часа и е предадено на спешното отделение, където е починало.

В доклада директора на Спешния център във Враца д-р Галина Лещарска е написала още, че според лекарите в устата на момчето е имало храна и има съмнение за аспирация, като уточнява, че преди интубацията устната кухина на Тодор е почистена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!