18-годишният Тодор починал от храна в белия дроб

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2016 в 15:08 16258 13

Снимка Трибали

18-годишният Тодор Йорданов е починал от попаднала в белия му дроб храна, а не защото си е глътнал езика, каквато беше първоначално обявената версия за смъртта на младежа. Това показват резултатите от аутопсията, съобщи bTV.

Тодор почина във вторник, след като беше пребит до смърт от 32-годишния Иван Дамянов и 36-годишния Десислав Дамянов в центъра на Враца.

Двамата братя получиха обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда.

Прокуратурата е поискала минимална присъда от 5 години затвор за двамата биячи. Според обвинението братята са биели Тодор с ръце, а той нанасял удари с бокс.

В същото време Спешната помощ във Враца обяви, че линейка е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути след подаването на сигнала.

Според доклада, изпратен до Министерството на здравеопазването, сигналът за инцидента е подаден в 13 часа, а в 13.05 часа на мястото е имало линейка.

В доклада се посочва, че медиците трудно стигнали до младежа заради събралите се хора.

Когато спешните медици все пак стигнали до Тодор, зениците му били разширени и не дишал. Те му поставили ампула адреналин през интубационна тръба и една ампула атропин. 

Момчето е откарано в болницата в 13.16 часа и е предадено на спешното отделение, където е починало.

В доклада директора на Спешния център във Враца д-р Галина Лещарска е написала още, че според лекарите в устата на момчето е имало храна и има съмнение за аспирация, като уточнява, че преди интубацията устната кухина на Тодор е почистена.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2016 в 23:51

НЕКА ДА ПОЧИВА ТОВА ДЕТЕ НЕ СМЕЯ ДА КАЖА КОЛКО ХОРА СИ ОТИДАХА ЗАРАДИ ДРУГИ ГРЕШКИ НА ДРУГИТЕ НЕ СЕ КАРАМ ПРОСТО КАЗВАМ!!!

14.01 2016 в 22:01

Ива,тези братя са хора на гьорги димитров на жифков луканов джуров петкосимеоноф костофф костовите отроци мая манолова параванкатаиотроци мамъктошкокретеноидчето маргинитебратягалви бойко цацарофф ирена бокофа от семейство биячииатокрадци иииии.
При такъв гръб няма осъждане.

14.01 2016 в 21:41

до 8: не знаем каква е причината за смъртта, затова да изчакаме съдебният лекар да се изкаже, а колкото до коментар No8 - Вие сте тотален олигофрен! Това е един от най-големите проблеми на България - твърде много хора, правещи се на интересни! Твърде много! Тотален олигофрен! С написаното си заблуждавате и други хора, които нямат Вашите претенции да разбират И ОТ МЕДИЦИНА....

14.01 2016 в 19:06

Едно е сигурно, че при многократно препечатваната новина, творческия процес търпи прогресивно развитие. Допълнителен смешен резултат от окончателно скалъпената имам баялдъ, е допринесен от некомпетентно използваните медицински термини, .....абе, на какво да вярва човек !

14.01 2016 в 18:27

Поредното доказателство колко лесно се убива и защо човеците трябва да бъдат поне малко хора...

14.01 2016 в 18:00

Ако някой лекар успее да вкара "ампула адреналин през интубационна тръба", то би убил пацента на място. Неграмотността на журналиста включва феномен "гълтане на езика", който медицината не познава. Освен това в белия му дроб не е попаднала храна, а стомашно съдържимо. Освен това, отново за сведение на журналиста, при тази ситуация дори медиците да са дошли и за 5 секунди, младежът е щял да почине ... от пневмония. Да, точно така, пневмония. Понякога е нужна малко обща култура за да пишеш по определени теми.

14.01 2016 в 17:42

Баяджа лек зор /лека телесна.../ е видяла храната за да попадне в белия дроб!

14.01 2016 в 17:40

Нищо учудващо няма в това как е вдишал храна. След удар в корема, това може да предизвика частично връщане на храна към устата, след това при вдишването (особено ако от удара са му "изкарали въздуха") може да се случи това. Мир на духът му!

14.01 2016 в 17:09

Тези братя на кого са хора, че така ги оправдават. 5 години, срамота. То ако за убийство се дават по 5 години, защо се дават присъди въобще. Даже напротив, сигурно след някоя година това ще се подстрекава (не че сега не се, както изглежда с тази съдебна система). При брутално убийство получаваш потупване по рамото. Изродщина.

14.01 2016 в 16:38

Да не се окаже, че вместо с бокс са го налагали с баница...не че не оценявам креативността на съдебните медици ама хайде сега...