Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Арестът на Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката се удължи на 72 часа, има четвърти задържан

Твърденията, че момчето само е поискало да бъде вързано като куче, са класически опит за прехвърляне на вината, заяви адвокат Димитър Киров

Ружа Райчева 06 април 2023 в 15:30 21543 3

Тошо Куката, Емили Тротинетката и Чеченеца

Снимка Фейсбук

Тошо Куката, Емили Тротинетката и Чеченеца

Арестът на Емили Тротинетката, Тошо Куката, Чеченеца и на четвъртия участник в клипа с вързаното като куче момче, се удължава на 72 часа. Четиримата ще бъдат привлечени като обвиняеми за хулиганство, което дава възможност на прокуратурата да удължи престоя им зад решетките, съобщи "24 часа".

По-рано Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за хулигански действия.

Преди два дни в социалните мрежи се разпространи грозен видеозапис, на който т.нар. "инфлуенсъри" Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката се гаврят с момче със специални образователни потребности. Впоследствие Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили Тротинетката - отведена на разпит. Предполага се, че четвъртият участник е "Мелиса" - интимен партньор на Емили Тротинетката. 

Публикувалият видеото във Фейсбук Милен Стаматов твърди, че вързаното на каишка момче е било принудено да имитира куче пред камера от Куката, негов колега на име Стоян и Чеченеца. На свой ред Емили казва, че е била принудена от Тошо Куката да участва във видеото с цел да предизвикат "фурор и скандалност" в социалните мрежи.

"Родителите на момчето са съсипани и не са на себе си. Искат малко време, за да се посъвземат и не желаят никакви изявления на този етап", каза днес пред "24 часа" адвокатът на семейството Димитър Киров.

По думите му отсрещната страна води кампания за оневиняване, че едва ли не момчето самò е поискало да бъде вързано като куче. "Това е класически опит да се прехвърли вината от извършителя на жертвата", обясни адвокатът.

Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката бяха задържани вчера по Закона за МВР. Очаква се прокуратурата да излезе с подробности по шокиращия случай.

Междувременно днес Съветът за електронни медии обяви, че ще глоби медиите, които са излъчили скандалния видеоклип.

Днес по случая се самосезира и Комисията за защита от дискриминация. Ще бъде образувано производство пред КЗД, в което да се установи налице ли е нарушение на Закона за защита от дискриминация под формата на тормоз по признак „увреждане“, извършено от тримата участници в клипа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

3

tulup

06.04 2023 в 18:11

По тъпата си физиономия прилича на Гешев.

5827

2

pisnamiotmutri

06.04 2023 в 15:56

Тази русата е медийно наложено лице. Не виждам друга причина да занимават обществото през водещите телевизии с нея и глупостите и от толкова време. Тъжна гледка са българите. Кукловодите ги облъчват и се гаврят, а те продължават да ги следят. Това е последният ми ден в офнюз. Същата гнусотия като БТВ и НОВА. С малко вкус за да привличат по-интелигентни като мен в кочината си.

Е няма да я бъде. Сбогом!

1687

1

Пенчо Прикарчин

06.04 2023 в 15:51

Егати бейчетата с “г”.
 
X

Да помогнем на украинските деца!