Ваксината на Pfizer-BioNTech осигурява 90% защита от индийския вариант

OFFNews 24 юни 2021 в 17:31 987 0

Ваксината на Pfizer-BioNTech осигурява 90% защита от индийския вариант (Делта) на вируса, предаде Ройтерс, като цитира изказване на представител на компанията.

Вариант Делта сега доминира в целия свят, обяви Световната здравна организация.

"Данните, които получихме от лабораторни изследвания, включително и от райони, където индийският вариант Делта измести британския, показват, че нашата ваксина е много ефективна, около 90%, за предпазване от заразата", заяви Алон Рапапорт, който е медицински директор на израелското представителство на Pfizer-BioNTech. Той говори пред Военното радио, съобщи БТА.

От централата на компанията засега не предоставят повече данни за проучването.

В Израел, който е сред най-напредналите в света с ваксинацията срещу COVID-19, все още липсват достатъчно данни за ефективността на препарата на Pfizer-BioNTech срещу варианта Делта. Това заяви Шарон Алрой-Прейс, която е начело на Службата за опазване на общественото здраве към Министерството на здравеопазването. Здравните власти събират необходимата информация.

В Израел са установени около 200 случая на индийския вариант на новия коронавирус. С препарата на Pfizer-BioNTech са ваксинирани над 50% от 9,3-милионното население на страната.

Анализ на Националната здравна служба на Англия показа, че ваксините на Pfizer-BioNTech и на AstraZeneca дават над 90% защита срещу тежко протичане на заболяването, при което има нужда от хоспитализация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови