В Сингапур започват да прилагат лекарство срещу коронавирус

Комбинираната терапия с моноклонални антитела, която предотвратява тежко боледуване, е одобрена от лекарствения регулатор в страната

OFFNews 01 октомври 2021 в 09:57 1318 0

Сингапурци, които се заразят с коронавируса, вероятно ще имат възможността от този месец да се лекуват с коктейла от антитела, който беше използван в лечението на бившия американски президент Доналд Тръмп, предаде местният вестник "Стрейтс таймс", цитиран от ДПА.

Лекарството, разработено от компанията "Регенерон" в САЩ и "Рош" в Швейцария, беше одобрено миналата седмица от сингапурския регулатор, който го описа като "комбинирана терапия с моноклонални антитела", която помага за предотвратяване на влошаването на умерен COVID.

Световната здравна организация, Великобритания и САЩ одобриха лекарството, което Тръмп нарече "цяр", докато се възстановяваше от коронавирусна инфекция миналата година.

Въз основа на проучване сред 1400 пациенти, базираната в САЩ клиника "Майо" съобщи миналия месец, че коктейлът от антитела намалява вероятността пациентът да развие сериозна форма на COVID след заразяване с коронавируса.

Сингапурският Национален център за инфекциозни болести заяви, че първите партиди от лекарството на "Регенерон"/"Рош" по график ще започнат да пристигат идния месец.

Сингапурски лекари от месеци използват други лечения с антитела за ковид, включително лекарства, разработени от "Рош" и "ГлаксоСмитКлайн".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови