Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ученици и учители събраха средства за бъбречна трансплантация на педагогически съветник

Диана Варникова 26 май 2023 в 12:20 649 0

Тодор Тодоров

Снимка Скрийншот

Тодор Тодоров, педагогически съветник

Кампания, обявена преди месец сред учители, ученици и граждани от Пазарджик набра необходимата сума за спешна животоспасяваща трансплантация на бъбрек на Тодор Тодоров, педагогически съветник в Езикова гимназия „ Бертолт Брехт“.

Тодоров работи в системата на образованието от 20 години, а от няколко години е педагогически съветник в Езиковата гимназия в града. Той има здравословен проблем, който е започнал преди 6-7 години. Преминал е през множество интервенции, а през 2018 г. се установява, че е с бъбречна недостатъчност и спешно се нуждае от трансплантация на бъбрек.

За да му помогнат, негови колеги подеха инициатива за набиране на необходимата сума от 55 000 лв. и чудото се случи.

Преди броени дни Тошко е опериран в турска клиника и сега се възстановява, обяви във Фейсбук неговата сестра Весела Тодорова.

Тя благодари на всеки човек с добро сърце, който е помогнал да бъдат събрани парите.

„ Скъпи хора, вие върнахте вярата ми в доброто! Никога няма да го забравя. Винаги ще помня и ще „ предавам нататък““, написа Весела Тодорова.

Един от дарителите е и учителят-блогър от Средно училище „ Г. Брегов“ Илия Михайлов, който подари паричната си награда от община Пазарджик в раздел „литература“, връчена му по повод 24 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews