Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Световна среща на детските кардиолози и кардиохирурзи в София

Янка Петкова 17 юни 2019 в 13:50 3429 0

Снимка pixabay

От 20 до 22 юни 2019 г. София и НДК ще бъдат домакин на Първата съвместна среща между Европейската асоциация на детските сърдечни хирурзи (European Congenital Heart Surgeons Association (ECHSA) и Световната организация по детска и конгенитална сърдечна хирургия (World Society for Pediatric and Congenital Heart Surgery (WSPCHS).

Организаторите наричат събитието „историческо", защото двете най-големи и авторитетни организации на медицински специалисти, занимаващи се с проблемите на пациенти с вродени сърдечни малформации (ВСМ), провеждат съвместно и за първи път подобна среща.

На общия форум в България ще участват детски кардиолози и кардиохирурзи от цял свят заедно с колеги от свързани с детската кардиохирургия специалности, като анестезиолози, специалисти по интензивно лечение, психолози, неонатолози, гинеколози и др.

Световният елит в областта на детската кардиохирургия и кардиология ще обсъжда и представи важни клинични случаи в сърдечната хирургична практика. В рамките на софийската среща, на 19 юни 2019 г., ще се проведе мултидисциплинарен курс „Мениджмънт на критично болните кърмачета и деца – проследяване от неонаталния период и след раждането".

Срещата в София е голям шанс за детските сърдечни хирурзи от цял свят да обменят опит и да обсъдят актуални случаи от практиката си.

Домакини на събитието са Д-р Стоян Лазаров от Националната кардиологична болница в София, член на Европейската асоциация и член на управителния съвет на Световното дружество и професор Христо Червенков от Монреал, Канада, изпълнителен директор и президент-основател на Световната организация по детска сърдечна хирургия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!