Стартират номинациите за 'Лекар на годината 2019'

OFFNews 09 август 2019 в 11:43 1783 0

И тази година БЛС ще избере Лекар на годината 2019. За девета година БЛС ще почете Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври, с официална церемония в навечерието на празника, на която ще бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината.

Категориите, в които се номинират заслужилите признание медици са: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.

Изискванията за подаване на предложения за номинации в горепосочениете категории са следните:

-посочване на категорията, за която предлагате номинация;

-име на номинирания кандидат;

-кратка професионална биография на кандидата (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива) и т. н. ).

Вашите предложения очакваме до 30.09.2019 г.

Дружествата по специалности, лечебни заведения и всички, които желаят да номинират свои колеги от цялата страна, могат да го направят на специално създаден за целта електронен адрес – [email protected].

„Много са лекарите в България, които заслужават отличие за своята хуманна дейност и е важно те да получат признание от всички нас. Разширяваме възможностите за номиниране, защото колегите от дружествата, отделенията в болниците, а и самите лекари от цялата страна са тези, които могат да излъчат хората, които познават и заслужават“, каза д-р Иван Маджаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови