Северна Корея съобщава за епидемия от неидентифицирано чревно заболяване

Дарина Папазова 20 юни 2022 в 10:58 1092 1

Ким Чен Ун

Снимка АП/БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

Северна Корея е изпратила медицински екипи и епидемиологични специалисти в провинция, която се бори с появата на многобройни случаи на чревно заболяване, съобщават държавните медии в неделя.

Досега в провинция Южна Хуанхе са получили помощ най-малко 800 семейства, страдащи от заболяването, което Северна Корея нарича само "остра чревна епидемия". Според южнокорейските официални представители става въпрос за холера или коремен тиф, като новата епидемия се отнася до стомашно-чревния тракт.

Първите случаи са съобщени в четвъртък и допълнително натоварва изолираната държава, която се бори с хроничния недостиг на храна и вълната от инфекции с Ковид-19. В неделя държавната информационна агенция Корейска централна новинарска агенция подробно описа усилията за превенция, включително карантини, „интензивен контрол на всички жители" и специално лечение и наблюдение на уязвими хора като деца и възрастни.

Национален „екип за бърза диагностика и лечение" работи с местните здравни служители и се предприемат мерки, за да не се наруши селскостопанската дейност в ключови райони, съобщи Корейската централна информационна агенция. Извършва се дезинфекция, включително на отпадните води и други отпадъци, за да се гарантира безопасността на питейната и битовата вода, се казва в доклада.

В неделя Корейската централна информационна агенция съобщи и за още 19 310 нови случая на треска, без да уточнява колко от тези пациенти са дали положителен резултат за коронавирус. Общо над 4,6 милиона души са проявили симптоми на треска, откакто в средата на май за първи път бе признато за избухване на епидемия от Ковид-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

Блейк7

20.06 2022 в 12:44

Може би вместо екипи да прати храна в тази провинция