Продължават безплатните прегледи за пациенти с болест на Паркинсон в страната

На националната линия за късен Паркинсон – 0894 293 100 може да се запази час за консултация при невролог

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2021 в 10:39 257 0

Безплатните прегледи за хора с вече установена паркинсонова болест продължават в редица градове в страната. Поради големия интерес сред пациентите консултациите, които са част от кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“, ще продължат до края на месец март 2021 г.

На телефон 0894 293 100 хората могат да получат информация за останалите по места в страната свободни часове за консултация при невролог. Преглед може да бъде записан сега, а самото му провеждане да се осъществи съобразно епидемичната ситуация и графика на лекарите.

Инициативата е на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон.

Кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“ стартира на 20 ноември 2020 г., в разгара на пандемията от COVID-19, и има за цел да информира хората с Паркинсон как да контролират основното си заболяване. Поради естеството на болестта много пациенти са затруднени да използват интернет и други съвременни технологии и разкритата телефонна линия на кампанията се оказа ценна и удобна възможност за тях да получат отговори на въпросите си и да намерят специалист-невролог в съответния им град.

Близо 700 души до момента позвъниха на единната телефонна линия и получиха допълнителна информация и насоки за безплатните прегледите.

На телефонната линия можете да се свържете в делничните дни в рамките на работното време от 9 до 17 ч. 

Повече информация за неврологичните консултации и заболяването може да намерите на www.parkinson.bg и във фейсбук страницата „Живот с Паркинсон“.

Прегледите се осъществяват при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !