Починалият от Covid-19 в Смолянско не потърсил навреме медицинска помощ

OFFNews 23 април 2020 в 13:43 2468 0

Починалият 53-годишен мъж от Чепеларе изобщо не е потърсил лекарска помощ, въпреки влошаване на състоянието си. Това съобщиха на пресконференция днес от Областния съвет по сигурност в Смолян, представяйки обобщена справка за епидемичната обстановка в областта.

За случая информираха по време на сутрешния брифинг на оперативния щаб.

Пациентът от Чепеларе, който е третата жертва на COVID-19 в областта, се почувствал зле докато е бил на риба в района на Доспат, екип на Спешна помощ го е закарал до болницата в Смолян, където починал по време на рентгенография.

Над 30 са потвърдените случаи на коронавирус в Смолянско, като трима от заразените починаха, а медиците наблюдават по-висока степен на циркулация на вируса в областта.

Починалият мъж от Чепеларе е докаран в МБАЛ- Смолян в много тежко състояние със задух, кашлица и дихателна недостатъчност. Той не е потърсил личния си лекар дори след влошаване на състоянието и поява на симптомите. Имал е хронично заболяване на белия дроб, прекарал е в миналото туберкулоза, но от години не е посещавал личния си лекар.

Двама пациенти с COVID-19 се изписват днес здрави от МБАЛ- Смолян, съобщиха от болницата. Над 30 процента от болните от коронавирус в областта са излекувани.

Започва изследване с бързи тестове на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян и филиалите в областта, информират от РЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови